Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Skutine palačinke

  Odlična različica priljubljenih palačink, namazanih oziroma nadevanih s številnimi, različnimi mešanicami skute in drugih živil.

  Različice

  gl. ajdove palačinke s skuto, špinačo in pinjolami; ameriške skutine palačinke z grahom; čokoladne palačinke s philadelphio; čokoladne palačinke s skuto in marelicami; gratinirane drobnjakove palačinke z nadevom iz skute in tunine; gratinirane koruzne palačinke s skuto in blitvo; gratinirane palačinke s pečeno bučo, skuto in žajbljem; gratinirane palačinke s sirom in paradižnikovo omako; gratinirane palačinke s skuto in beluši; gratinirane porove palačinke s skuto; gratinirane skutine palačinke; gratinirane skutine palačinke II; gratinirane skutine palačinke s karamelno omako; gratinirane skutine palačinke s kislo smetano; gratinirane skutine palačinke s špinačo; gratinirane skutine palačinke z bananami; gratinirane skutine palačinke z breskvami iz kompota; gratinirane skutine palačinke z jabolki; kostanjeve palačinke s skuto in medom; ljubljanske skutine palačinke; makove palačinke z maskarponejem in jagodami; palačinke (številne različice); palačinke s hruškovim nadevom in ribezovim prelivom; palačinke s skuto in jagodami; palačinke z maskarponejem in karamelno pomarančno omako; pesine palačinke s skuto in slivami; skutine palačinke z blitvo; skutine palačinke z breskvami; skutine palačinke z medom in mandlji; torta iz bananinih palačink, sirčka in orehovega preliva; žvrkljano testo za palačinke (različice) ipd.

  Nasveti

  Palačinke so tanke, mehke in prožne, če je testo zadosti redko in če jih spečemo na hitro. Le če je testo redko, se lepo, hitro in tanko razlije po ponvi, kar nam omogoča hitro pečenje. A pozor! Palačinke, ki jih pečemo pri previsoki temperaturi, postanejo luknjičaste. Večja pa je tudi možnost, da so prežgane.

  Viri

  fotografija Suzy Josipović Redžepagić, s portala WALL (hrv.) 

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  12.993
  receptov