Prijava Vnesi svoj recept

Marinirane sardele

Morske ribe, ki jih – presne, pred termično obdelavo ali termično obdelane -, mariniramo z različnimi živili, začimbami ali/in z zelišči. Sardela je za marsikaterega ljubitelja morskih dobrot najpogosteje kar kraljica morja. Res pa je, da je najboljša samo s soljo.

Različice

gl. karpačo s sardelami; marinirane kuhane sardele s kaprami; marinirane pečene sardine na praženi zelenjavi; marinirane presne sardele s česnom; marinirane sardele na žaru; marinirane sardele na žaru II; marinirane sardele na žaru z blitvo; marinirane sardele; marinirani presni sardelni fileji; marinirani sardelni fileji s česnom; marinirani sardelni fileji v olivnem olju; pekoče marinirane ocvrte sardele; por in marinirane pečene sardele v solati; sardele na žaru s solatnim prelivom; sardele po provansalsko ipd.

Ideje

gl. mariniranje (številne ideje); sardela (številne ideje)

Opombe

Sardina je po Slovarju slovenskega knjižnega jezika »sardela konzervirana v olju«. Po mnenju strokovnjakov iz Delamarisa je sardina toplotno obdelana sardela. V novejšem času pa je sardina preprosto sinonim za sardelo. 

12.236
receptov
1.224+
leksikonskih gesel
126
člankov
10.000+
dnevnih obiskov
© 2004 - 2018 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | O piškotkih
Zapri