Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Marinirane sardele

  Morske ribe, ki jih – presne, pred termično obdelavo ali termično obdelane -, mariniramo z različnimi živili, začimbami ali/in z zelišči. Sardela je za marsikaterega ljubitelja morskih dobrot najpogosteje kar kraljica morja. Res pa je, da je najboljša samo s soljo.

  Različice

  gl. karpačo s sardelami; marinirane kuhane sardele s kaprami; marinirane pečene sardine na praženi zelenjavi; marinirane presne sardele s česnom; marinirane sardele na žaru; marinirane sardele na žaru II; marinirane sardele na žaru z blitvo; marinirane sardele; marinirani presni sardelni fileji; marinirani sardelni fileji s česnom; marinirani sardelni fileji v olivnem olju; pekoče marinirane ocvrte sardele; por in marinirane pečene sardele v solati; sardele na žaru s solatnim prelivom; sardele po provansalsko ipd.

  Ideje

  gl. mariniranje (številne ideje); sardela (številne ideje)

  Opombe

  Sardina je po Slovarju slovenskega knjižnega jezika »sardela konzervirana v olju«. Po mnenju strokovnjakov iz Delamarisa je sardina toplotno obdelana sardela. V novejšem času pa je sardina preprosto sinonim za sardelo. 

  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.179
  receptov