IŠČI PODROBNO

  Zmrzlina

  Sladoledu podobna ledena krema iz rumenjakov, sladkorja, beljakovega snega, stepene smetane in drugih dodatkov, odišavljena z izbrano začimbo ali/in z alkoholno pijačo
  19. oktober 2016
  št. ogledov: 1596
  Zmrzlina je sladoledu podobna ledena krema, praviloma iz sladkornega sirupa, jajc (beljakovega snega), smetane in drugih dodatkov. Zmrzline odišavljamo z izbranimi začimbami ali/in z alkoholnimi pijačami. Zmrzlino ponavadi nalijemo v model(čke), v katerem jo zamrznemo v zamrzovalniku. Naprodaj so posebni modeli za zmrzline, ki imajo pokrov, s katerim zmrzlino nepredušno zapremo.

  Nasveti

  Če pustimo zmrzlino v zamrzovalniku čez noč, jo vsaj uro pred serviranjem postavimo na sobno temperaturo. Sicer je pretrda.

  Triki

  Zmrzlino z lahkoto zvrnemo iz modela, če spodnji del modela za hip oblijemo z vročo vodo. Pomagamo pa si lahko tudi tako, da kuhinjsko krpo namočimo v vroči vodi, potem pa model za minuto, dve ovijemo vanjo.

  Različice

  gl. bananina zmrzlina; čokoladna zmrzlina; jabolčna zmrzlina s čokolado in cimetom; jagodna zmrzlina; kavna zmrzlina s kavno smetano; kostanjeva zmrzlina; ledene sladice (številne različice); lešnikova zmrzlina; limonina zmrzlina; limonina zmrzlina z želatino; mandljeva zmrzlina ipd.

  Ideje

  gl. jajce (številne ideje)

  Zanimivosti

  Zmrzlina ali ledena krema je v Italiji semifreddo, v Franciji pa parfait, v prevodu, popoln.

  Sletne povezave

  o zmrzlini (Wikipedia) 


  © 2004-2022 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki