Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Rogljički

  Rogljički so velika skupina številnih različic slastnega drobnega peciva iz krhkega testa.
  01. december 2014
  št. ogledov: 2919
  Rogljički so številna družina slastnega drobnega peciva iz krhkega testa v obliki rogljičkov. Od mnogih drugih vrst podobnega peciva se razlikujejo predvsem po različici krhkega testa ali/in po obliki.

  Različice

  gl. babičini rogljički s sirom; dunajski vanilijevi rogljički; čokoladni rogljičkikokosovi rogljički; krhki rogljički z bučnimi semeni; krhki rogljički z lešnikovim nadevom; krhki rogljički z mandljevim nadevom; krhki rogljički z orehovim nadevom; lešnikovi rogljički; medeni rogljički; orehovi rogljički; orehovi rogljički II; vanilijevi rogljički; vanilijevi rogljički s sesekljanimi orehi; vanilijevi rogljički z lešniki; vanilijevi rogljički z limono; vanilijevi rogljički z mandlji; vanilijevi rogljički z mandlji II; vanilijevi rogljički z orehi; vanilijevi rogljički z orehi II ipd.

  Ideje

  ■ Poznamo tudi številne različice rogljičkov iz kvašenega testa, med katerimi je tudi znameniti {{francoski rogljiček}} (croissant).
  ■ Nekaj idej za izvrstne in zdrave nadeve: domača nutella brez sladkorja; domače arašidovo maslo; domače lešnikovo maslo; domače mandljevo maslo; karamelni mandljev namaz s cimetom; gl. tudi namazi (številne sladke in slane različice).
  ■ gl. piškoti in keksi (številne različice
  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.129
  receptov