Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Rogljički

Rogljički so velika skupina številnih različic slastnega drobnega peciva iz krhkega testa.
01. december 2014
št. ogledov: 2932
Rogljički so številna družina slastnega drobnega peciva iz krhkega testa v obliki rogljičkov. Od mnogih drugih vrst podobnega peciva se razlikujejo predvsem po različici krhkega testa ali/in po obliki.

Različice

gl. babičini rogljički s sirom; dunajski vanilijevi rogljički; čokoladni rogljičkikokosovi rogljički; krhki rogljički z bučnimi semeni; krhki rogljički z lešnikovim nadevom; krhki rogljički z mandljevim nadevom; krhki rogljički z orehovim nadevom; lešnikovi rogljički; medeni rogljički; orehovi rogljički; orehovi rogljički II; vanilijevi rogljički; vanilijevi rogljički s sesekljanimi orehi; vanilijevi rogljički z lešniki; vanilijevi rogljički z limono; vanilijevi rogljički z mandlji; vanilijevi rogljički z mandlji II; vanilijevi rogljički z orehi; vanilijevi rogljički z orehi II ipd.

Ideje

■ Poznamo tudi številne različice rogljičkov iz kvašenega testa, med katerimi je tudi znameniti francoski rogljiček (croissant).
■ Nekaj idej za izvrstne in zdrave nadeve: domača nutella brez sladkorja; domače arašidovo maslo; domače lešnikovo maslo; domače mandljevo maslo; karamelni mandljev namaz s cimetom; gl. tudi namazi (številne sladke in slane različice).
■ gl. piškoti in keksi (številne različice
© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki