Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Pogačice

  Drobno, sladko ali slano pecivo iz različnih vrsta testa, ki ga lahko nadevamo ali pa različna živila vgnetemo že v testo
  02. september 2015
  št. ogledov: 1859
  Pogačice so drobno, sladko ali slano pecivo iz različnih vrsta testa, ki ga lahko nadevamo ali pa različna živila vgnetemo že v testo. Testo razvaljamo, potem pa s kolescem izrežemo manjše kvadrate ali pravokotnike, ali pa testo izrezujemo z različnimi modelčki. Spečemo jih v pečici, neredko premazane z jajcem ali/in potresene z različnimi začimbami. Najpogosteje jih imenujemo po bistveni sestavini.Pri nas so najbolj znane prekmurske ocvirkove pogačice. Slane pogačice ponudimo s kozarcem piva ali vina.

  Serviranje

  (Tople) pogačice ponudimo kot posladek, slane pa kot prigrizek, pogosto h kozarcu vina ali piva.

  Različice

  gl. blitvine pogačicečemaževe pogačicekoprivne pogačice; koruzne pogačice z mocarelokrompirjeve pogačice; {{maslene listnate pogačice z arašidi}}; maslene pogačice s skuto in drobnjakom; maslene skutine pogačice; ocvirkove pogačicepogačice s feto; pogačice s feto in rožmarinom; pogačice s kajmakom; pogačice s skuto; pogačice z grojerjem; pogačice z mocarelo; rozinove pogačice z rožmarinom; skutine pogačice; skutine pogačice s kuminošpinačne pogačice; začinjene sadne pogačice ipd.

  Viri

  številni različni viri 
  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.065
  receptov