Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Namazi

  Namazi so velika skupina preprostih do delikatesnih, pretežno hladnih jedi, ki jih mažemo na kruh, na krušno pecivo, na hrustljavčke, na številne torte in druge sladice in podobno. Med pikantnimi so najpogostejše paštete in terine, med namaze pa uvrš
  09. december 2013
  št. ogledov: 10501
  Namazi so velika skupina preprostih do rafiniranih jedi, ki jih mažemo na izbrani kruh, na krušno pecivo ali na hrustljavčke (kreker). Namaze delimo na pikantne in sladke. Med pikantnimi so najpogostejše paštete in terine, med namaze pa uvrščamo tudi številne sire. Med sladkimi namazi so najbolj zastopane marmelade oziroma džemi. Med namaze lahko uvrščamo tudi številne kreme, ki jih mažemo na torte in druge sladice.

  Različice

  ■ SLANI ■ SLADKI Nevtralni (izjemno zdravi namazi za kruh in različne sladice): domače arašidovo maslo; domače lešnikovo maslo; domače mandljevo maslo ipd. 

  Serviranje 

  ■ Pikantne namaze ponavadi ponudimo za hladno predjed (so tudi sestavina različnih hladnih bifejev), lahko pa, tako kakor sladke, za zajtrk ali malico. Ponudimo jih z izbranim kruhom, s krušnim pecivom, s kakšnim ploščatim kruhom, s francosko štruco (baguette), z različnimi krekerji (mednje nekako uvrščamo tudi hladne italijanske piadine), z opečenimi kruhki in podobnim.
  ■ Slani namazi so sestavni del številnih (obloženih) kruhkov, kanapejev, sendvičev in podobnih jedi. 

  Ideje

  Številni pikantni namazi so odlična spremljava na piknik. Medtem, ko čakamo na dobrote z žara, jih lahko ponudimo z izbranim (opečenim) kruhom ali s krekerji. Lahko pa so tudi odlična priloga k pečenim jedem. 

  Viri

  ■ številni različni viri
  ■ foto jedozovni duo


   
  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.181
  receptov