Gurman.eu - EU web awards finalist
Uporabnik Išči
  IŠČI PODROBNO

  Krompirjeve priloge

  Krompirjeve priloge so številčna skupina priljubljenih jedi s krompirjem v glavni vlogi. Najpogosteje je pečen, kuhan, pražen, ocvrt, soparjen ali/in gratiniran, znane pa so še nekatere različice.
  Foto: Brigitte
  17. avgust 2015
  št. ogledov: 4940
  Krompirjeve priloge so številčna skupina priljubljenih jedi s krompirjem kot glavno sestavino. Ponavadi jih ponudimo k mesnim jedem, lahko pa so tudi lahka samostojna jed.

  Začinjanje

  Krompir najbolje* začinjamo z (abecedno): ajovanom, baziliko, čebulo*, česnom*, čiliji, drobnjakom*, gorčico, hrenom, kajenskim poprom, karijevim praškom, koprom, koriandrom, krebuljico, kurkumo, limonami (zlasti z lupinico), lovorovimi listi, majaronom, meto, mleto rdečo papriko, muškatnim oreščkom, pehtranom, pestom, peteršiljem*, poprom* (zlasti s črnim*), rimsko kumino, rožmarinom*, soljo*, timijanom* ali/in z žafranom.

  Različice

  ■ Če iščeš priloge iz posamezne podskupine krompirjevih prilog, jih najlažje najdeš na spodnjih povezavah. S številnimi različicami: POSAMEZNE KROMPIRJEVE PRILOGE

  Ideje

  gl. priloge (številne ideje); krompir; (številne ideje in sorte krompirja za posamezne vrste termične obdelave); mladi krompir; (številne ideje

   


  © 2004-2023 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  Odstrani