Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Hrustljavčki

  Tudi hrustki ali krekerji (crackers) so slano, lahko tudi pikantno ali celo pekoče hrustljavo drobno pecivo, najpogosteje iz nevzhajanega testa. Ponudimo jih za grizljanje, najpogosteje z različnimi pikantnimi namazi ali/in s pomakami, lahko pa tudi h kozarcu izbranega vina ali piva.
  26. avgust 2016
  št. ogledov: 1671
  Hrustljavčki, hrustki ali krekerji (crackers) so slano, lahko tudi pikantno ali celo pekoče hrustljavo drobno pecivo, najpogosteje iz nevzhajanega testa. Ponudimo jih za grizljanje, najpogosteje z različnimi pikantnimi namazi ali/in s pomakami, lahko pa tudi h kozarcu izbranega vina ali piva.

  Različice

  gl. aromatični krekerji; brezglutenski hrustljavčki s semeni; čičerkini hrustljavčki; hrustljavčki z olivnim oljem in rožmarinom; parmezanovi hrustljavčki z medom in timijanom; pirini hrustljavčkipirini hrustljavčki z nori algami; polnovredni hrustljavčki s semeni; rženi hrustljavčki; sezamovi hrustljavčki; sirovi hrustljavčki s črnimi olivami in inčunovimi fileti; skutini hrustljavčki s kumino in sezamom; zeliščni hrustljavčki z olivnim oljem ipd.

  Ideje

  gl. motovilec, šampinjoni in jabolka s sirovimi hrustljavčki; prigrizek (številne ideje

  Opombe

  Gurmanovi najbrž prvi v Sloveniji (?) za krekerje uporabimo izraz hrustljavčki, od 14. januarja 2014.

  Viri

  ■številni različni viri 
  ■ fotografija ordinacija (hrv.)
  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.198
  receptov