Gurman.eu - EU web awards finalist
Uporabnik Išči
  IŠČI PODROBNO

  Tajska kuhinja

  Ena od temeljnih azijskih kuhinj, z značilno uravnoteženostjo pekočih okusov
  13. julij 2014
  št. ogledov: 3615
  Tajska kuhinja, podobno kot večina azijskih kuhinj, daje velik pomen uravnoteženosti pekočih oksuov. Uporabljajo veliko čilija, predvsem sveža zelišča, zlasti koriander, limonsko travo, tajsko baziliko in meto, pogosto pa ingver, galangal, tamarindo, kurkumo, česen in poper.Tajci si za obrok pripravijo eno jed, ko dobijo goste, pa pripravijo riž in številne jedi, ki jih ponudijo istočasno. ideje
  gl. bučkini špageti s piščančjim filejem; bučkini špageti s škampovimi repki; grahova kremna juha s kokosovim mlekom in karijevim praškom; kokosov humus; kokosov kari z bučkami in kozicami; kokosova strjenka z mangom in pasijonkami; kuhan riž z rumenjakovo kremo; lečina juha s kokosovim mlekom; marinirani piščančji ražnjiči s pekočo pomako; mešana solata z rostbifom; pad Thai (različice); pečene banane s kokosovo moko; pekoča bučkina kremna juha s kokosovim mlekom; pekoča kumarična solata; pekoči široki riževi rezanci z govejim filejem; piščančja nabodalca z arašidovo omako; piščančji file z indijskimi oreški; piščančji kari; pikanten piščanec na žaru; pikantna piščančja solata z jajčevcem; pomladni zelenjavni zvitki; tajska juha z lososom in kozicami; tajska ribja juha; tajska solata ipd.
  ■ gl. rdeča karijeva pasta; tajska bazilika; tajska limeta; zelena karijeva pasta nasveti V Ljubljani lahko obiščete dobro ocenjeno tajsko restavracijo Shambala. 

  Viri

  številni različni viri  


  © 2004-2023 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  Odstrani