Prijava

Restavracija hotel Skipass, Kranjska gora

Gostinski lokal v Kranjski gori
24. februar 2010
št. ogledov: 7899

Restavracija hotel Skipass
Kranjska gora, Koroška 14 c 

Smerokaz

prvi uvoz v Kranjsko Goro, prva ulica desno

Kontakt

■ tel.: 041 663 958; 04 582 10 00
info@skipasstravel.si

Odprto

od torka do četrtka od 18. do 22. ure; od petka do nedelje od 12. do 22. ure

Zaprto

ponedeljek

Kuhinja

kreativne jedi iz sestavin Alpe-Jadran; gl. jedilni list (s cenami)

Ocene

Mladina, januar 2017 (4/5); Nedelo, februar 2016 (4,5/6); Nedelo, maj 2014 (4/6)

Izvlečki iz ocen

■ »... Slovenski spored se v zimski sezoni odpira z osvežilno pritegnjeno zmrzlino dimljenega ciplja z granatnim jabolkom v nekakšni hrustljavi penasti izvedbi, se nadaljuje z gosto, a bistro in res okusno juho iz rdeče pese s korenjem in kockami rahlo gumastega govejega jezika in se pred vrhuncem – krasno zmehčani svinjski potrebušini na ajdovih žgancih in kremasti jabolčni čežani – ustavi še pri z zgoščenim mlekom in tankimi hrustljavimi rezinami rženega kruha opremljenem popečenem telečjem priželjcu in pri z v ocvrtek iz vlečenega testa vstavljeni drobno sekljani kranjski klobasi na kislem zelju z gorčičnimi semeni... Vse to prav tako velja za italijansko navdahnjeno špuro, ki se po odpičenem štartu z riževim čipsom, (ugibamo, da) liofiliziranim rumenim mini paradižnikom in surovimi repki kozic umiri s svilnato cvetačno juho z dagnjami, krasno mehkimi trakovi sipe z rahlo dimljenim jogurtom in omako iz suhih marelic, luštnimi njoki z ovčjim sirom in nastrganimi ostrigami...« (Mladina, 2017)
■ »... Dvojno močna fazanova juha je kombinirala ajdovo kašo in pokovko, toda s pomočjo odojka. Uspešno, posebno v deželi ajde, ki je ravno zato pri pripravi prevečkrat dolgočasna. Kremna porova juha z ožganim porom, šalotko in kislo smetano je bila tipično chefovska. Ker je nastala zato, da pokaže, kaj zna. Jutri sicer vse podrobnosti že pozabiš, a še vedno veš, da je bilo čisto drugače. Ne, takšnih juh doma ne ponavljamo... Površnež bi pomislil, da na zgornji seznam, kaj vse je treba pokusiti, dokler je še čas, poširan file polenovke s črnim česnom, modno usklajen z grahovim pirejem, ne sodi. A ravno zato je Skipass vreden vašega obiska! Če bi bila vsaka jed kot smuka v celcu, bi bilo to za premalo
uživačev... z medvedovimi šapami. A Skipassove porcije so raje kot (pre)velike – prelepe. Vso noč počasi kuhana kosmatinčeva prsta sta bila v polni osnovni omaki, obogateni z aromo (iglic) jelke, zato dveh tretjin krožnika ni bilo treba pomivati, Šiftarjevo specialiteto pa so nadgradile gozdne jagode...« (Nedelo, 2016)
■ »... Justinovi so se za svojo restavracijo domislili nezmotljivega recepta. Njihova ni le cela Slovenija, temveč je lokalno vse, kar sega od Sicilije do Dunaja. Tri dežele, trije narodi, tri različne kulture tako pomenijo ribo v soli, škampe na žaru in pokrovače v lardu, raviole na bučnem pireju z žajbljem, rjavim maslom in črnimi tartufi, žlikrofe s klobaso salsiccia in treviškim radičem, dušeno stegno medveda s suhimi slivami in čokolado, kruhovim kipnikom in svežo zelenjavo ali pa dunajski zrezek s krompirjevo solato z rdečo čebulo in file bele ribe v kruhovem ovoju na kremnem poru z gorčično omako...« (Nedelo, 2014)

Cene

■ hladne predjedi 8,50–14,80, juhe 4–6, tople predjedi 7–14, glavne jedi 17,50–21, sladice 4–6 evrov; 4-hodni slovenski degustacijski meni 35 evrov; 6-hodni chefov degustacijski meni 45 evrov (Nedelo, 2017)
■ 4-hodni slovenski degustacijski meni 35, italijanski in avstrijski pa po 39 evrov; 6-hodni slovenski degustacijski meni 45, italijanski in avstrijski pa po 49 evrov (Mladina, 2017)
■ hladne predjedi 8,50 do 14,80, juhe 4 do 6, tople predjedi 7 do 14, glavne jedi 17,50 do 21, sladice 4 do 6; 4-hodni slovenski degustacijski meni 35, 6-hodni chefov pa 45 evrov; gl. tudi jedilni list (s cenami; Nedelo 2016)

Vinska karta

■ kratka, a dobro selekcionirana vinska karta s presenetljivo in razveseljivo prijaznimi maržami (Mladina, 2017)
■ 60 etiket; hišna vinarja sta vinska klet Goriška Brda in Dušan Kristančič, najbolj priljubljeni pa so Marjan Simčič, Zidarich, Movia, Ščurek in Bjana (2016)
■ 74 etiket; hišni vinarji so kar trije, vsi iz Brd, vinska klet Goriška brda, Movia in Dušan Kristančič; iz drugih vinskih krajev so priljubljeni še Verus, Dveri Pax, Santomas, Stojan Ščurek in Vina Kupljen (2014)

Drugo

družinski hotel; prodaja smučarskih vozovnic Skipass Travel

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu
 


© 2004-2021 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.798 receptov
Moja kuharica