Prijava

Restavracija 1906 hotel Triglav, Bled

Eden najboljših gostinskih lokalov v Sloveniji
06. junij 2009
št. ogledov: 2820

Restavracija 1906 hotel Triglav
4260 Bled, Kolodvorska cesta 33

Smerokaz

na drugi strani jezera, želez­niška postaja Bled jezero

Kontakt

■ tel. 04 575 26 10; 031 300 097
info@hoteltriglavbled.si

Odprto

NON STOP, od 12. do 22. ure

Kuhinja

gorenjsko-novoslovenska, s poudarkom na barviti estetiki; gl. jedilni list s cenami

Ocene

Nedelo, oktober 2014 (4,5/6); Mladina, januar 2013 (5/5); Nedelo, februar 2012 (5/6); Nedelo, oktober 2010 (4,5/5)

Izvlečki iz ocen

■ »... Zato zdaj že veste, da je bila jezerska postrv zunaj na hrsk in znotraj sočno mehka in da so bili ocvrti česnovi kroketi presenečenje tihožitja, ki so ga tudi oči požirale. Po pastinakovi pa še krema peteršiljeve korenine... tako kot pri hrbtu divjega prašička v zeliščnih drobtinah korenčkova krema. Dobili smo dokaz, da rdeče zelje ni le za race in gosi in da je lahko česa kdaj tudi preveč... Nasploh so sodobne jedi v restavraciji s staro letnico zaradi različnosti in števila elementov tako kompleksne, da je meni s štirimi hodi zadostna izbira. Še posebno zaradi cene 39 evrov...Butičnemu hotelu v zeleni vili nad jezerom, z velnesom, vinoteko in dušo, je to uspelo s kulinariko Uroša Štefelina, ki pa je svojih pet sončkov odnesel s seboj v vilo Podvin. Toda čeprav so izgubili blagovno znamko, zatem pa še dva chefa, je Restavracija 1906 še vedno najboljša na Bledu!...» (Nedelo, 2014)
■ »... Če se, recimo, zatečeta v hotel Triglav, jima res ne bo hudega, pa četudi glavnega kuharja Štefelina (ni več, op.ur.), kot ob naši viziti, položi bolezen in šporherte krmili član kuharske reprezentance do 21 let – kar je prav, navsezadnje smo Mladina, ane?... da je komandantu ekspedicije nekajkrat šlo kar na jok od vsega dobrega. Recimo takrat, ko je na pumperniklast kruh namazani in s surovimi rezinami bohinjskega goveda ter grobo nastrganim zbrincem prekriti terini iz gosjih jeter nenadejano prilil polsuhi Batičev rose, ali pa ko je kremast zelenjavni bujon na enem in v testo ovite škampove repke s kapesanto na drugem krožniku nadgradil z raritetno vitovsko Emila Tavčarja...» (Mladina, 2013)
■»... V začetku oktobra 2010 je restavracija 1906 dobila 4,5 Nedelove sončke. Od takrat je bilo več priložnosti za spremljanje Triglavovega dela in napredka. Če je bil prej bandeljc, je zdaj še žonta, oziroma, Uroš Štefelin, chef restavracije 1906, ima talent, da iz pozabljenih slovenskih jedi, ki so le še v spominu kakšne stare mame ali zaprašene bukve, ustvarja vrhunske jedi nove slovenske kuhinje, ki je tako tudi zaradi njegovega dela vedno bolj živahna in sveža! Zato: restavracija 1906 v blejskem hotelu Triglav (izvršna direktorica Marcela Klofutar) je še ena slovenska restavracija najvišje kakovosti – s petimi Nedelovimi sončki!... » (Nedelo, 2012)
■ "... Malo jih je, ki imajo takšen pogled. Še manj, ki imajo takšen bandeljc, pogrejejo s takšno juho, znajo tako z zelenjavo in z okusi pripovedujejo takšne lokalne zgodbe. Ni poceni, je pa vredno tovrstnega greha..." (Nedelo, 2010)

Cene

4-hodni degustacijski meni 39, 6-hodni 59 evrov (2014); gl. tudi kuhinja

Vinska karta

hišne polnitve, belo in rdeče Lisjak, peneče Klenart; 140 etiket na vinski karti v restavraciji; posebna vinska karta za vinski klub; najbolj priljubljeni vinarji: Ščurek, Sutor, Movia, Marjan Simčič, Jakončič; vinoteka

Drugo

hotel z velnesom

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu
 


© 2004-2021 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.807 receptov
Moja kuharica