Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Restavracija 1906 hotel Triglav, Bled

  Eden najboljših gostinskih lokalov v Sloveniji
  06. junij 2009
  št. ogledov: 2790

  Restavracija 1906 hotel Triglav
  4260 Bled, Kolodvorska cesta 33

  Smerokaz

  na drugi strani jezera, želez­niška postaja Bled jezero

  Kontakt

  ■ tel. 04 575 26 10; 031 300 097
  info@hoteltriglavbled.si

  Odprto

  NON STOP, od 12. do 22. ure

  Kuhinja

  gorenjsko-novoslovenska, s poudarkom na barviti estetiki; gl. jedilni list s cenami

  Ocene

  Nedelo, oktober 2014 (4,5/6); Mladina, januar 2013 (5/5); Nedelo, februar 2012 (5/6); Nedelo, oktober 2010 (4,5/5)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Zato zdaj že veste, da je bila jezerska postrv zunaj na hrsk in znotraj sočno mehka in da so bili ocvrti česnovi kroketi presenečenje tihožitja, ki so ga tudi oči požirale. Po pastinakovi pa še krema peteršiljeve korenine... tako kot pri hrbtu divjega prašička v zeliščnih drobtinah korenčkova krema. Dobili smo dokaz, da rdeče zelje ni le za race in gosi in da je lahko česa kdaj tudi preveč... Nasploh so sodobne jedi v restavraciji s staro letnico zaradi različnosti in števila elementov tako kompleksne, da je meni s štirimi hodi zadostna izbira. Še posebno zaradi cene 39 evrov...Butičnemu hotelu v zeleni vili nad jezerom, z velnesom, vinoteko in dušo, je to uspelo s kulinariko Uroša Štefelina, ki pa je svojih pet sončkov odnesel s seboj v vilo Podvin. Toda čeprav so izgubili blagovno znamko, zatem pa še dva chefa, je Restavracija 1906 še vedno najboljša na Bledu!...» (Nedelo, 2014)
  ■ »... Če se, recimo, zatečeta v hotel Triglav, jima res ne bo hudega, pa četudi glavnega kuharja Štefelina (ni več, op.ur.), kot ob naši viziti, položi bolezen in šporherte krmili član kuharske reprezentance do 21 let – kar je prav, navsezadnje smo Mladina, ane?... da je komandantu ekspedicije nekajkrat šlo kar na jok od vsega dobrega. Recimo takrat, ko je na pumperniklast kruh namazani in s surovimi rezinami bohinjskega goveda ter grobo nastrganim zbrincem prekriti terini iz gosjih jeter nenadejano prilil polsuhi Batičev rose, ali pa ko je kremast zelenjavni bujon na enem in v testo ovite škampove repke s kapesanto na drugem krožniku nadgradil z raritetno vitovsko Emila Tavčarja...» (Mladina, 2013)
  ■»... V začetku oktobra 2010 je restavracija 1906 dobila 4,5 Nedelove sončke. Od takrat je bilo več priložnosti za spremljanje Triglavovega dela in napredka. Če je bil prej bandeljc, je zdaj še žonta, oziroma, Uroš Štefelin, chef restavracije 1906, ima talent, da iz pozabljenih slovenskih jedi, ki so le še v spominu kakšne stare mame ali zaprašene bukve, ustvarja vrhunske jedi nove slovenske kuhinje, ki je tako tudi zaradi njegovega dela vedno bolj živahna in sveža! Zato: restavracija 1906 v blejskem hotelu Triglav (izvršna direktorica Marcela Klofutar) je še ena slovenska restavracija najvišje kakovosti – s petimi Nedelovimi sončki!... » (Nedelo, 2012)
  ■ "... Malo jih je, ki imajo takšen pogled. Še manj, ki imajo takšen bandeljc, pogrejejo s takšno juho, znajo tako z zelenjavo in z okusi pripovedujejo takšne lokalne zgodbe. Ni poceni, je pa vredno tovrstnega greha..." (Nedelo, 2010)

  Cene

  4-hodni degustacijski meni 39, 6-hodni 59 evrov (2014); gl. tudi kuhinja

  Vinska karta

  hišne polnitve, belo in rdeče Lisjak, peneče Klenart; 140 etiket na vinski karti v restavraciji; posebna vinska karta za vinski klub; najbolj priljubljeni vinarji: Ščurek, Sutor, Movia, Marjan Simčič, Jakončič; vinoteka

  Drugo

  hotel z velnesom

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu
   
  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.096
  receptov