Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče, Medvode

  Eden najboljših gostinskih lokalov pri nas
  13. marec 2006
  št. ogledov: 4092

  Gostilna Mihovec
  1215 Medvode, Zgornje Pirniče 54 

  Smerokaz

  Pod Šmarno goro, z dostopom z dveh strani, iz Tacna proti Medvodam, potem ob oznaki v Pirničah zavijemo desno, ali iz Medvod proti Pirničam, kjer ob oznaki zavijemo levo

  Kontakt

  ■ 01 362 30 60; 031 684 434
  gostilna.mihovec@siol.net

  Odprto

  sreda in četrtek, od 12. do 23. ure; petek in sobota, od 12. do 1. ure; nedelja od 11. do 18. ure 

  Zaprto

  ponedeljek, torek

  Kuhinja

  slovenska; italijanska, sredozemska, lovska; ribja; vegetarijanska; jedi z žara 

  Ocene

  Nedelo, april 2016 (4,5/6); Mladina, januar 2013 (4/5); Nedelo, februar 2011 (4/6); Nedelo, 2007 (4/6); gl. opombe

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Je treba kar takoj povedati, da pri Mihovcu veliko dajo na preproste reči: skorja total domačih (pri čemer total pomeni, da je tudi pšenica zrasla na domači njivi) kruhov, belega in bučnega, je, pomazana s pašteto, skuto s črno redkvijo in (pre)blagim ribjim namazom, lepo hrustljala pod zobmi, veliko skledo štrucarja z regratom in radodarno zabelo z ocvirki in bučnim oljem lahko pohvalno opremimo le s pridevnikom skaručenski, tam nekje blizu sta se sukala tudi pristna žolca in zaseka ... a popečene polovičke jurčkov na njej so naznanjale zasuk navzgor. In tako je tudi bilo: sočni domači polnozrnati bleki z enako dimenzioniranimi zeljnimi kvadratki so tvorili idealno steljo za ravno prav kuhano kranjsko klobaso, telečja jetra je poleg mehke čebule sočil še domiseln dodatek gob, v kremni česnovi juhi je bilo vsega ravno prav...« (Mladina, 2013)
  ■ »... Mihovčeva kmetija je velika, gostilna pa prostorna. V veliki dvorani so poroke in seminarji, v jedilnici se igrajo otroci, v posebnih sobah mlaskajo stalni gostje. V Pirniče, ki so tako blizu Ljubljane, da so bile zadnjega pol leta zaradi cestarskih zamud odrezane od nje, nihče ne najde slučajno. Vsak petek in soboto je ples, igra ansambel Mihovec, že 43 let!« (Nedelo, 2011)
  ■ »... Kljub nerodnosti pri kolinah nas Mihovec ni razočaral. Prej nasprotno, saj smo v neposredni bližini prestolnice našli toliko neokrnjenega in lepega, hkrati pa avtohtonega in še vedno izvirnega. Vsi, ki prisegate na domačo košto – Mihovec je pravi naslov!« (Nedelo, 2007) 

  Cene

  če boste sledili lačnim ušesom in očem ter si izvolili prinesti štiri rihte, se bo števec ustavil nekje pri številki 30

  Drugo

  Šmarna gora; Zbiljsko jezero opombe
  ■ Gostilna Mihovec je v pisnih virih prvič omenjena leta 1850.
  ■ Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članek odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu
   
  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.179
  receptov