Prijava

Gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče, Medvode

Eden najboljših gostinskih lokalov pri nas
13. marec 2006
št. ogledov: 4128

Gostilna Mihovec
1215 Medvode, Zgornje Pirniče 54 

Smerokaz

Pod Šmarno goro, z dostopom z dveh strani, iz Tacna proti Medvodam, potem ob oznaki v Pirničah zavijemo desno, ali iz Medvod proti Pirničam, kjer ob oznaki zavijemo levo

Kontakt

■ 01 362 30 60; 031 684 434
gostilna.mihovec@siol.net

Odprto

sreda in četrtek, od 12. do 23. ure; petek in sobota, od 12. do 1. ure; nedelja od 11. do 18. ure 

Zaprto

ponedeljek, torek

Kuhinja

slovenska; italijanska, sredozemska, lovska; ribja; vegetarijanska; jedi z žara 

Ocene

Nedelo, april 2016 (4,5/6); Mladina, januar 2013 (4/5); Nedelo, februar 2011 (4/6); Nedelo, 2007 (4/6); gl. opombe

Izvlečki iz ocen

■ »... Je treba kar takoj povedati, da pri Mihovcu veliko dajo na preproste reči: skorja total domačih (pri čemer total pomeni, da je tudi pšenica zrasla na domači njivi) kruhov, belega in bučnega, je, pomazana s pašteto, skuto s črno redkvijo in (pre)blagim ribjim namazom, lepo hrustljala pod zobmi, veliko skledo štrucarja z regratom in radodarno zabelo z ocvirki in bučnim oljem lahko pohvalno opremimo le s pridevnikom skaručenski, tam nekje blizu sta se sukala tudi pristna žolca in zaseka ... a popečene polovičke jurčkov na njej so naznanjale zasuk navzgor. In tako je tudi bilo: sočni domači polnozrnati bleki z enako dimenzioniranimi zeljnimi kvadratki so tvorili idealno steljo za ravno prav kuhano kranjsko klobaso, telečja jetra je poleg mehke čebule sočil še domiseln dodatek gob, v kremni česnovi juhi je bilo vsega ravno prav...« (Mladina, 2013)
■ »... Mihovčeva kmetija je velika, gostilna pa prostorna. V veliki dvorani so poroke in seminarji, v jedilnici se igrajo otroci, v posebnih sobah mlaskajo stalni gostje. V Pirniče, ki so tako blizu Ljubljane, da so bile zadnjega pol leta zaradi cestarskih zamud odrezane od nje, nihče ne najde slučajno. Vsak petek in soboto je ples, igra ansambel Mihovec, že 43 let!« (Nedelo, 2011)
■ »... Kljub nerodnosti pri kolinah nas Mihovec ni razočaral. Prej nasprotno, saj smo v neposredni bližini prestolnice našli toliko neokrnjenega in lepega, hkrati pa avtohtonega in še vedno izvirnega. Vsi, ki prisegate na domačo košto – Mihovec je pravi naslov!« (Nedelo, 2007) 

Cene

če boste sledili lačnim ušesom in očem ter si izvolili prinesti štiri rihte, se bo števec ustavil nekje pri številki 30

Drugo

Šmarna gora; Zbiljsko jezero opombe
■ Gostilna Mihovec je v pisnih virih prvič omenjena leta 1850.
■ Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članek odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu
 


© 2004-2021 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.807 receptov
Moja kuharica