Prijava

Restavracija vila Podvin, Mošnje, Radovljica

Eden najboljših slovenskih gostinskih lokalov, v katerem chef Uroš Štefelin s sodobnimi tehnikami in kreativnostjo poustvarja tradicionalno slovensko kuhinjo. S sezonskimi sestavinami z domačega vrta in iz okoliških kmetij.
19. februar 2010
št. ogledov: 2220

Restavracija vila Podvin
Mošnje 1, Radovljica

Smerokaz

izvoz Radovljica in dva kilometra nazaj po magistralni cesti

Kontakt

Odprto

od torka do sobote od 12. do 22. ure, nedelja od 12. do 17. ure

Zaprto

ponedeljek

Kuhinja

stare gorenjske jedi na Štefelinov visoki način; gl. jedilni list s cenami; 3- in 4 hodno kosilo za ta domače; gl.cene 

Ocene

Nedelo, maj 2017 (5/6); Mladina, februar 2014 (5/5); Nedelo, avgust 2013 (5/6)

Izvlečki iz ocen

 • »...zajčjo obaro? Pri Štefelinu v Mošnjah je sicer bistra in s testeninami, toda zajčje meso je od stegna in tudi detelje ne manjka. Ideja ni demontaža, temveč nadgradnja, tortelini so polnjeni s tepko in gosjimi jetri... Najbrž bi pegatki, polnjeni s koruzo in črnimi orehi, zaradi družbe domačih rezancev s koprivami in pistacijami bilo bolj všeč kosilo, toda tudi zvečer je bila dovolj zgovorna... Jagnječja krača, tako pečena, da se lepi in razpada hkrati, je na trdinki, ki je vsak mesec prve zmanjka na Marcelini Podvinski tržnici, na pot ob karameliziranih šalotkah dobila kombinacijo mavrahov in timijanove omake, kar je še chef pospremil s sprehodom, med gosti... Saj tudi crème brûlée ni več le ožgan, temveč je iz bele čokolade, s peno iz limete in spet ganachem, a iz čokolade in limete, vse to zaradi hruške, ki pa ji najbolj diši sladoled iz vijolic...« (Nedelo, 2017)
 • »... Štefelin se je po projektu revitalizacije tepk odločil pozabi iztrgati tudi na le še nekaj njivah rastočo trdo rdečo koruzo, ki jo skuha v redko polento, primeša omako javorjevega sirupa in čežano iz suhih marelic, na vse skupaj pa položi rezino popolno pečenih račjih jeter... ki spremljajo ne le ultra zanimivo kolekcijo bohinjskih sirov (mohant inkluziv!) in mesnin, ampak dajo piko na i tudi kakšnemu drugemu krožniku. Sodelovanje z ribogojniškimi, mesarskimi, žitnomlevskimi in drugimi dobavitelji je očitno vedno bolj v fokusu Štefelinovega zanimanja, seveda pa se vse skupaj potem demonstrira na njegovih krožnikih, ki so tehnično dodelani, kompleksni, sestavljeni iz številnih elementov, a vendarle s prepoznavno vodilno temo: okoli perfektno pripravljenega srninega fileja ali telečjega hrbta z zeliščnim ovojem je tako nanizana cela rajda teksturno...« (Mladina, 2014)
 • »... ”Jesh flajš”, kot se mu reče lepo gorenjsko, je sicer najboljši drugi dan in z bučnim oljem, toda ko ga dobi v roke mojster, nastane govedina krat 2; na enem koncu klasika, brez bučnega olja, ki ga ”doma nismo imeli”, le bolj precizno zrezana in bolj al dente skuhana, na drugem pa nova zloženka, iz mesa, ki se topi, čebule, ki diši med metinimi listi in cvetovi drobnjaka, ter jajčne kreme, ki je vseeno lahka, čeprav je tudi oljčno-majonezna... Prav takšen je Štefelinov ragu dagenj s penino in baziliko, s tako nežnim brancinom, kot bi ga ogrel le poletni zrak. V deželi, v kateri vsi kuhajo in cvrejo brancine, je doživetje, ko končno na jeziku začutiš iskrenost morja; ker takšno je lahko le takrat, ko ga kuhar (temperaturno in ponovno) ne ubije Preden se je predstavila mesnina Štefelinovega jedilnega lista, ki s sladicami vred obsega le 15 jedi, kar daje chefovi ustvarjalnosti prosto pot, gostom pa izgovore za vračanje, je presekal z novo francosko ponvijo (deBuyer) in starim receptom za lisičke z jajcem. Štefelinova babica je bila kuharica, a vnuk se ne spominja več, kako je kuhala, pač pa še vedno, kaj je kuhala... Jed, ki pove, zakaj v novem Podvinu trava ne bo nikoli angleška, krave pa ne japonske. In zakaj se bo jedilnik ves čas spreminjal, kroparska žonta pa bo vedno na njem...« (Nedelo, 2013)

Cene

 • gl. jedilni list s cenami
 • 3-hodni degustacijski meni 30, 4-hodni 39, 6-hodni 59 in 8-hodni 80 evrov; 3-hodno kosilo za ta domače 18 in 4-hodno 25 evrov (Nedelo 2017)
 • za najdaljši, šest hodov dolg in kaj spektaklov poln degustacijski špancir boste odšteli 59 evrov, preprostejše dnevno kosilo pa boste snedli za 15 evrov (Mladina, 2014)
 • hladne predjedi 10, juhe 5, tople predjedi 15, glavne jedi 20, sladice 6; dnevno kosilo 15 evrov (3 hodi), degustacijski meni 35 evrov (4 hodi) in 55 evrov (6 hodov) Nedelo, 2013

Vinska karta

 • vinska ponudba vinska spremljava se sicer trudi slediti chefovim stvaritvam, a še ni na tej višini; 50 vinskih etiket; hišni vinar je Ivan Fornazarič; najbolj priljubljeni: Ivan Fornazarič, Primož Lavrenčič, Rojac, Ščurek, Batič (Nedelo 2017)
 • se še polni (trenutno 40 etiket); najbolj priljubljeni: Fornazarič, Blažič, Guerila, Klenar in Ščurek (2013)

Drugo

 • prenočišča; poročni obredi in slavja
 • kuharska delavnice
 • podvinska tržnica
 • spominki lastne blagovne znamke Slovenia Souvenir
 • atelje keramike 

Spletne povezave© 2004-2021 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.805 receptov
Moja kuharica