Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Restavracija Cubo, Ljubljana

  Eden najboljših gostinskih lokalov pri nas
  24. januar 2005
  št. ogledov: 9086

  Restavracija Cubo
  1000 Ljubljana, Šmartinska 55

  Smerokaz

  Zeleni trikotnik pri Žalah

  Kontakt

  01 521 15 15

  Odprto

  od ponedeljka do sobote od 12. do 22. ure

  Zaprto

  nedelje, prazniki

  Kuhinja

  sodobna sredozemska kuhinja;gl. jedilni list
  • Nedelo, april 2016 (4,5/6); Mladina, maj 2015 (3/5); Nedelo, september 2009 (4/6; sladice 5/6); Nedelo, 2007 (5/5); Mladina, 2005 (3/5); Nedelo, 2004 (4/6); gl. opombe
  izvlečki iz ocen
  • »... v njegovem osrčju je kolekcija rižot in testenin, najpogosteje uporabljeni besedi pa se zdita mocarela in gamberi. V Cubu so se – domnevam, da na željo stalne klientele in v skladu z maksimo, da zmagovalnega konja ne gre menjati – odločili, da bodo še naprej kuhali tako kot pred skoraj desetletjem in pol, ko so odprli: z navdihom iz Mediterana, všečnimi (in dragimi) sestavinami ter – za uspeh v naših krajih nujnimi – obilno odmerjenimi porcijami. Razlika je seveda v tem, da je bil ta koncept pred petnajstimi leti atraktivno frišen, dandanes pa je – tudi zaradi kuharjev, ki so tu začeli, kasneje pa odpirali svoje place po Ljubljani – že inflatorno iztrošen... Kar pa seveda ne pomeni, da v Cubu iz tuna in dimljenega lososa ne sestavijo propisnega trisa hladnih predjed in da tam postreženi pljukanci s kremasto omako s šparglji in super okusnimi repki kozic niso krasni. Krasni so. So pa tudi preslani; v nasprotju s špargljevo juho, ki je neslana, šibkega okusa in neugledno SMB-jevskega kolorita...« (Mladina, 2015)
  • »... In Cubo je povedal: rad sem všečen in dopadljiv. Čeprav je tudi presenetil. Na krožniku je ponudil več kot obljubil na papirju! Pravzaprav kar na treh, saj so bile na velikem, za katerega so bili natakarji najbrž v uku pri natakaricah na Oktoberfestu, še tri majhne skodelice s tremi omakami: oljčno olje z jurčki, bazilikin pesto in omaka na osnovi soje, ki je spominjala na kruh s pečenkino mastjo... Če želiš biti dopadljiv, potem se nekaterim sestavinam v naših modnih gostilnah enostavno ne smeš izogniti. Ena med njimi je vsekakor hobotnica. Cubo jo ima, seveda, v solati, a tudi v špagetih. Potem pa je odvisno le še od meseca, kaj je zraven. Za september so se kubovci odločili, da je to lisičkin mesec. Kaj pa so delali potem junija in julija? Kakorkoli, kombinacija je, spet, dobra. Cubo je povedal: to, kar imajo vsi radi, pripravimo mi lepše...« (Nedelo, 2009)
  • »...Čeprav so pred odhodom v Cubo do nas prihajale informacije, češ da ni več tako dobro, kot je bilo, lahko z velikim veseljem rečem, da je to vrhunska restavracija, v kateri boste za pošten denar jedli odlično in še bolje. Še to vam izdam: Boštjan Trstenjak je zaljubljen. V svojo restavracijo in kuho...« (Nedelo, 2007)
  • »... Rižota z rukolo in jakobinko se je izkazala s pridnim kuharjevim mešanjem, File bele ribe (brancin) je bil domiselno ovit okrog gobjega (jurčki) nadeva, v katerem pa se je preveč važila čebula, ki se je tako bila še s kremno špinačo, za povrh pa je bil kuhar še površen pri odstranjevanju kosti. Jagnječje zarebrnice, zložene v vrh, ki ga je kičasto spenjala votla bučka, so bile sočne in z občutkom opečene, a jih je priloga, pečen krompir in opečena zelenjava, naredila preveč preproste. Podobno se je odrezala hišna sladica banana Cubo, ki je bila sicer biskvitno kockasta, a tudi nič več kot to...« (Nedelo, 2004)

  Cene

  • za hladno predjed, pašto ali rižoto, glavno jed in sladico imejte pripravljenih vsaj 50 evrov (2015)
  • hladne predjedi 9 do 13, juhe 3, tople predjedi 10 do 11, testenine in rižote 11 do 15, glavne jedi 18 do 26, sladice 4 do 5 (2009)

  Vinska karta

  velika, zanimiva, krasna vinska karta z izjemno fair pribitki; zatakne se pri realizaciji obljubljenih vin na kozarec, ki vse prevečkrat niso na voljo

  Drugo

  odlične sladice in vrhunska knjiga Cubo slaščice, ki je prejela najvišjo svetovno nagrado 

  Opomba

  Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

  Spletne povezave

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.137
  receptov