Prijava

B-restavracija, hotel InterContinental, Ljubljana

Gostinski lokal z najbrž najlepšim razgledom pri nas.
30. avgust 2018
št. ogledov: 86
B-restavracija
Slovenska cesta 59, 1000 Ljubljana

 

smerokaz

sredi Ljubljane

kontakti

■ tel. 059 128 048
■ info@brestaurant.si 

odprto

NON STOP, od nedelje do četrtka od 18. do 22.30 ure (zadnje naročilo do 22. ure); petek, sobota od 18. do 23. ure (zadnje naročilo do 22.30)

kuhinja

italijanska kuhinja na chefovski način; gl. jedilni list

ocene

Nedelo, marec 2018 (4/6); Mladina, januar 2018 (3/5)

 

izvlečki iz ocen

■ »... Z oceno smo zato raje počakali, da so se oblaki razkadili in je ostalo le tisto, kar B-restaurant res opredeljuje... restavracija je italijanska, ne le zaradi jedi, temveč še bolj zaradi chefa, ki se lahko pohvali z Michelinovo zvezdico; a to zvezdico ima v Italiji, v Ljubljani pa je spisal koncept in izšolal ekipo, ki zdaj njegove recepte ponavlja... A zato se dimljeni losos, z rožmarinom, hrenovo peno in kremo kislice, zadovolji že z odličnostjo surovine.... In paccheri so s takšno paradižnikovo omako, da bi bilo tudi brez barve italijanske zastave (češnjevi paradižniki, mocarela in bazilikin pesto) vsem jasno, da jo lahko skuha le Italijan... Najboljša jed so (bili) tortelli. Domači testenini polkrožne oblike, polnjeni z domačo kokoško, sta bila dovolj umami parmezana in kislina limetine lupine... Bila je tako preprosta pašta in tako italijanska, hkrati pa kompleksna jed, globoka, z uspešnimi kombinacijami okusov, tekstur, nasprotij ...« (Nedelo, 2018)
■ a kljub petim hotelskim zvezdicam tu ne pričakujte, da vam bo kdo refilal kozarec z vodo, še za vino smo večinoma morali skrbeti sami... Pri toplih predjedeh je vse skupaj precej padlo; paccheri s paradižnikovo salso, mocarelo in kančkom pesta in tudi s kokošjim mesom polnjeni tortelini, okopani v parmezanovi omaki, so bili sicer okusni, a od restavracije takega ranga človek pač pričakuje kakšno nadgradnjo v smislu okusa, teksture, kombinacije, postavitve na krožnik, česarkoli. Dober primerek ziheraškega, a vseeno zanimivega krožnika je recimo najprej počasi kuhana, nato pa v moki povaljana in na hitro do popolne hrustljavosti ocvrta hobotnica z omako iz paprik dveh različnih barv. Tudi jagnječje zarebrnice, za elegantno konzumacijo postrežene brez kosti, z artičoko in topinamburjem so bile čisto fletne... Daleč najslabši del večerje v B-ju sta bili sladici...« (Mladina, 2018)

cene

■ hladne predjedi 11,50–20, tople predjedi 9,50–19, glavne jedi 19,50–28, sladice 7,50–9 evrov (Nedelo, 2018)
■ zloženka iz jajčevcev stane 13,50, pica obroč z burratto 14,50, paccheri in tortelini so po 17,50, hobotnica 19,50, jagnječje zarebrnice 23,50, sladici pa po 9 evrov (Mladina, 2018)

vinska karta

■ vinski list je prilagojen jedilnemu, tukaj so vina zato, da spremljajo le te in takšne jedi; zato kratek vinski list (69 etiket), a ne (le) z vini, ki jih imajo vsi; zato poudarek na Slovencih, a le do polovice oziroma do 200 kilometrov od hotela; hišni vinar je Jakončič, najbolj priljubljeni so še Marjan Simčič, Jermann, Ščurek in Movia; na kozarec je 15 vin, tudi takšna, ki jih drugje ne točijo, čeprav zaradi tega stane kozarec kot drugje steklenica (Nedelo, 2018)
■ vinska karta je razdeljena na bližnja (do 200 km od hotela) in oddaljenejša vina; najcenejša steklenica stane 28 evrov; nekaj jih točijo tudi na kozarec - najcenejše stane 5,50 evra (Mladina, 2018)

drugo

hotel InterContinetal *****

opombe

halasto odmevajoč prostor, ki kaj hitro postane precej hrupen

spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu


© 2004-2021 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.807 receptov
Moja kuharica