Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Turistična kmetija Vižintin, Zalošče

Kmečki turizem v Zaloščah
16. junij 2009
št. ogledov: 2904

Turistična kmetija Vižintin
Zalošče 42, 5294 Zalošče

Smerokaz

Ločimo se od goriške štiripasovnice pri Selu in jo uberemo po stari cesti nazaj proti Ajdovščini, prvi odcep desno nas hitro pripelje do Zalošč, kjer vodi do Vižintina lepo viden smerokaz

Kontakt

05 301 88 70, 031 537 941 odprto
sobota, nedelja; priporočljiva je predhodna najava

zaprto

od ponedeljka do petka

Kuhinja

pristna domača hrana

Ocene

Mladina, januar 2010 (4/5); Mladina, 2002 (4/5)

Izvlečki iz ocen

■ »... Ob znašanju glavnih krožnikov na mizo gospa zaslutijo, da gre za ambicioznejše omizje, in pojamrajo, češ da je škoda, da se nismo prepustili njihovemu kuharju, ki se menda šele ob dodeljeni mu ustvarjalni svobodi prav razpali. Zamisel o prepustitvi dela odločevalske suverenosti vsekakor velja uresničiti ob naslednjem obisku, a smo bili več kot zadovoljni že z by-the-book pečenim uležanim biftekom, da o kremastem, v žličnik oblikovanem rdečem zelju, ki stoji ob strani sočni pečeni rački, ali pa o hrustljavih laskih testa, poveznjenih vrh na hitro in samo toliko, kot je potrebno, pečenih rezin teletine sploh ne izgubljamo besed...” (Mladina, 2010)
■ »... Vižintinovi ob vsem prometu – in ta se po vsem sodeč odvije okoli kritičnih zgodnjepopoldanskih ur – še vedno vedo, kaj je zrel pršut, kaj skušnjave zvite pancete in kako, s pomočjo žlahtnih kokošjih sokov, se kuha izvrstna goveja juha. Četudi so glede trdote, bolje rečeno mehkobe, njokov skupaj z večino njokodelcev domovine v nasprotnem od Konzumovega tabora, jih znajo zabeliti z zanimivim roštom (arrosto?) iz govedine, njihov preprost mesni scenosled, svinjska prata, pečen piščanec, dušena govedina, svinjska rebrca, pa ne kaže znamenj izsušenosti v pečici, maličenja z neavtohtonimi omakami ali, bognedaj, umetnih primesi. S suhim mesom obogateno kislo zelje in imenitna repa sta bila Ilovarjevemu omizju kot obliž za na Gorenjskem prizadejano rano, jabolčni in sirov štrudelj v dokaz, da gospa Vižintin ne rabi mikrovalovke, od navadno ponujenih veliko manj mastni in neprimerno lahkotnejši orehovi štrukeljci pa v presenečenje...” (Mladina, 2002)

Cene

pri Vižintinu smo porabili le okoli 20 € po osebi (2010)

Vinska karta

odprto belo in rdeče ter suh muškat

Opomba

Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki