Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Turistična kmetija Pri Cunarju, Jurišče, Pivka

  Gostinski lokal v Jurišču pri Pivki
  16. junij 2009
  št. ogledov: 1842

  Turistična kmetija Pri Cunarju
  Jurišče 1, Pivka

  smerokaz

  zapeljemo se do Pivke in naprej proti Knežaku ter v vasi Parje gledamo levo, kdaj se ukaže označeni odcep proti Palčju in Jurišču, kjer nas bo pričakalo meketanje ovac

  Kontakt

  05 757 80 82

  od
  prto
  sobota od 8. do 22. ure; nedelja od 13. do 20. ure; hrana po predhodnem dogovoru

  Zaprto

  od ponedeljka do petka

  Kuhinja

  domač kruh, suhe mesnine, jagenjčki in druge pečenke, divjačina in divjačinski golaž; v sezoni ovčja skuta in sir

  Ocene

  Mladina, maj 2009 (4/5); Mladina, 2002 (4/5); gl. opombe

  izvlečki iz ocen

  ■ »... Vendar pa je na kmetiji, ki je toliko izven dometa italijanskih jedcev, da ne razmišlja o toplih predjedeh in se drži jedilnika bolj omejene sorte, vendarle pričakovati določeno izenačenost. Mnogo močnejšo govejo juho, za pet razredov prepričljivejši teran, orehovo potico, po kateri so na Jurščah nekdaj sloveli, a se sedaj vse predolgo obira na krožniku. Lepo je, da je postala kmetija priljubljeno nedeljsko zbirališče vaščanov, ampak piva in balinišč, morda na manj atraktivnih lokacijah in brez najmanjšega upanja na kakovosten prigrizek, je povsod na pretek. Je ceniti, da je kmetija kljub ugodnemu nastavku obtičala ali celo nazadovala, se je bati, da se izgubi prvotna namembnost? Ni nujno. Navsezadnje tako slasten bacek prepriča vsakogar, okoliščine gor ali dol. Za potešitev primarnih gonov.« (Mladina, 2009)
  ■ »... Jančk, ki ostane v spominu. Kakor med rudimentarno, a do kraja domačo ponudbo kmetije ostane v spominu tudi, kdo bi si mislil, orehova potica, ena redkih, ki so si kadarkoli prislužile pot v Ilovarjevo domačijo. Žužkovim po izkazanem preostane le, da se tvorneje posvetijo pašticam in predjedem in se priključijo primorskemu rajonu. Upajmo, da ne tudi z mikrovalovko, ki je spremenila v čežano notranjost sicer krasnega, s kislimi domačimi jabolki nadevanega zavitka. Le kaj bo, ko jih izvohajo Italijani?« (Mladina, 2002)

  Cene

  pri Cunarju smo uživali za malo več od 20 € na osebo (2009)

  Vinska karta

  odprt chardonnay in utrujen teran

  Drugo

  blizu so presihajoča Pivška jezera, grad Kalc, Postojnska jama, Predjamski grad, Lipica, Rakov Škocjan, Cerkniško jezero, grad Snežnik, Sviščaki,  Mašun

  Opombe

  Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.140
  receptov