Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Turistična kmetija Pri Andrejevih, Narin, Pivka

  Eden boljših gostinskih lokalov pri nas
  18. januar 2007
  št. ogledov: 8327

  Turistična kmetija Pri Andrejevih
  6257 Pivka, Narin 107 

  Smerokaz

  od Pivke zapeljemo proti Ilirski Bistrici in kmalu levo ugledamo odcep proti Narinu; kmetija leži na koncu vasi; sredi vasi pri tabli zavijemo levo in v naslednjem križišču desno, nato pa še enkrat levo (smerokazi); potem se cesta vzpenja na hrib Šilentabor

  Kontakt

  ■ 05 753 20 70; 041 536 094
  info@andrejevi.si

  Odprto

  NON STOP, ob predhodni najavi

  Kuhinja

  Jedi iz babičine kuhinje... Tu so še ocvrti pršut, zašink, razne juhe, mineštre, ajmohti, njoki s pršutom, pašta z jurčki. Pripravimo vam še krompirjevo polento, pa koruzno z zelišči ter pečenke pospremljene z gluhimi štruklji in zelenjavo. Pečejo domač kruh, za posladek so pa potice, kuhani štruklji in sezonske hišne sladice.

  Ocene

  Mladina, 2007 (5/5); Rad Dobrojem, 2002 (4/6); Mladina, 2000 (5/5); gl. opombe

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Ilovarjev sekstet so tako prepričevali z domačim belim kruhom, s popečenim in z belim vinom zalitim zašinkom, z lahkotno kombinacijo kuhane ovčje skute, čemaža in olivnega olja, z velikanskimi, rahlimi zdrobovimi žličniki v goveji juhi ter z zdravilno juho iz pasirane zelenjave. Kadar Mojca kuha pašto, jo skuha al dente, kadar peče sočne pečenke, pa jih lajša z vrsto zelenjavnih prilog, mladim krompirjem, loparnico, korenčkovim pirejem, špinačo in dušeno zelenjavo. Če bi za umetnino popoldanskega užitkovanja razglasili s smetano zabeljene gluhe štruklje in se malenkost namrdnili edinole nad kraškim, s pršutom in sirom kritim piščančjim filejem, naj v isti sapi izpostavimo gospodarjevo nevsiljivo spremstvo prejkone odprtih vin in za konec voščimo, da se obrestuje vlaganje v naraščaj, ki utegne kmalu prevzeti skrb za bodočnost v svoje roke. Slow, ma po pameti.« (Mladina, 2007)
  ■ »... turistična kmetija za zgled, saj Andrejevi vedo, da turizem niso le vino iz soda in narezek, zato se trudijo gosta razvajati s pestro izbiro tradicionalnih jedi, z zgodovino in zanimivostmi kraja, iz obiska pa naredijo celotno predstavo, vendar ne zaigrano, temveč domačno in gostoljubno ... Najprej smo, ob toplem kruhu, dobili piščančji namaz, ki ga je zanimivega naredila sveža zelenjava... Ko smo zmazali v belem vinu kuhan in opečen pršut... smo namreč dobili tako gosto gobovo juho, da je žlica v njej stala... Ob kosu ramsteka je bil na krožniku kos piščanca s Krasa, saj je bila na njem ob siru panceta, ob dušenih bučkah in papriki pa še gluhi štruklji, ki so nas najbolj razveselili. Vseeno pa nam še ni bilo dovolj, oziroma je Mojca rekla, da lahko naredi še malo prate s kislim zeljem in belo polento... sočen kos svinjske pečenke, ribe z malo mastnega roba, da je ostal sok v mesu, kislo zelje, na hitro podušeno, s kosi rdeče paprike, kar je razbremenilo želodec, ko se je spopadal z debelimi ocvirki, ki so objemali krompirjevo polento, ki jim kje drugje pravijo žganci...« (Rad Dobrojem, 2002)

  Cene

  pri Andrejevih smo polnili baterije za okoli 25 € po osebi (2007)

  Vinska karta

  pest odprtih vin z vipavskega konca in pest buteljk po izboru gospodarja

  Drugo


  ■ sobe; izjemen razgled po okolici
  ■ pohodništvo, konjeništvo, lokostrelstvo, kolesarjenje, padalstvo, zmajarstvo, otroško igrišče
  ■ gospodar vas popelje na izlet po okoliških gradovih in bunkerjih
  ■ v okolici: smučanje, tek na smučeh, keglanje, balinanje, lov
  ■ prevoz z/na letališče, avtobus oziroma železniško postajo

  Opomba

  Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članek odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.189
  receptov