Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Tajska restavracija Da Buda, Ljubljana

Gostinski lokal v Ljubljani
29. avgust 2012
št. ogledov: 2375

Tajska restavracija Da Buda
Ljubljana, Šubičeva 1a

Smerokaz

nasproti parlamenta, ob Maximarketu

Kontakt

■ tel. 01 425 30 60
info@dabuda.si

Odprto

NON STOP; od ponedeljka do nedelje od 11. do 22. ure

Kuhinja

tajska; gl. jedilni list s cenami; v času kosila; študentski meni

Ocene

Nedelo, december 2009 (2,5/6); Mladina, 2007 (2/5)

Izvlečki iz ocen

■ »...Indonezijski satay, majhni piščančji ražnjiči, so bili dolgo marinirani, da so po pečenju ohranili sočnost, ki jo je z okusom nadgradila omaka iz arašidov, ki je bila ravno prav drugačna, da se ji je podala še osvežilna kumarična solata. Spodbuden začetek so dopolnili še zelenjavni spomladanski zvitki, s sladko pekočo omako. Red snapper je rdeči hlastač, Pimalay pa letovišče na tajskem otoku Lanta. Skupaj sestavljata eno najbolj priljubljenih Dabudinih jedi. A škoda ribe... Saj resda imajo Azijci čudno navado, da ribo najprej zapečejo, potem pa čeznjo zlijejo omako, toda Dabudin kuhar je vseeno pretiraval. Tamarind omaka, limonska trava, ocvrta čebula, vloženi ingver, indijski oreščki, ocvrta tajska bazilika, listi kefirske limete... Vsega veliko in preveč...« (Nedelo, 2009)
■ »... Potem pa pridejo na vrsto glavne jedi, kjer pa namesto bohotnosti tajskih okusov dobite slabe približke. Riž je bil suh in zlepljen, se pravi tak, kot da bi že nekaj ur stal v rice cookerju. Rezanci pad thai so bili za malenkost presuhi in preveč obloženi s čebulo. Kariji pa so bili, milo rečeno, sramotni. Če je bil panaeng kari s svinjino še prebavljiv, kljub temu da je bila edina zelenjava v njem trikolorna paprika, je sloviti zeleni kari šokiral: nekaj rezin trikolorne paprike, tri školjke, bejbi jajčevci in mali zeleni tajski jajčevci (ok, svaka čast, vsaj to so izbrskali), vse to vam v redki zeleni juhici, z le daljnim okusom po čemerkoli, kaj šele po sloviti pekočini, servirajo v skodelici za malo večjo juho in zaračunajo 13 evrov! In če potožite zaradi paprike, vam razložijo, da tako je vendar v originalnem receptu...« (Mladina, 2007)

Cene

■ predjedi 4,20 do 4,60, juhe 3,30 do 4,60, solate 7,90 do 9,90, testenine in riževe jedi 6,20 do 10,90, glavne jedi 8,20 do 12,50, sladice 2,70 do 3,10; opisano kosilo za dva je z vini stalo 66,40 € (Nedelo, 2009)
■ tajska fensi polomija je Fatino omizje koštala 32 evrov po glavi (Mladina, 2007)

Vinska karta

vsa vina so na kozarec, kar znaša šest belih in šest rdečih; še najbolj se je jedem približal avstralski shiraz (Jakob’s Creek), zaradi rose značaja, filozofiji gostilne pa barva.si, zaradi para Gašper Čarman in Edi Simčič, ki sta z belo.si in rdeče.si povedala točno to: to je vino za pit, ne za govorit

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki