Prijava

TaBar, Ljubljana

Gostinski lokal v stari Ljubljani
26. februar 2010
št. ogledov: 7006

TaBar
Ljubljana, Ribji trg 6

Smerokaz

direktno čez Ribjo brv

Kontakt

■ tel.: 031 764 063
info@tabar.si

Odprto

od ponedeljka do sobote od 10. do 23. ure; kosila od 12. do 15. ure

Zaprto

nedelja

Kuhinja

španska ideja, primorske sestavine; serija prigrizkov (tapas); gl. jedilni list in vinska karta (brez cen)

Ocene

Mladina, junij 2014 (4/5); Nedelo, marec 2014 (3,5/6)

Izvlečki iz ocen

■ »... Je pa tako, da gre tudi tisti tapas razumeti konceptualno – torej kot ponudbo cele serije različnih količinsko manjših prigrizkov, katerih večina nima z avtohtonimi tapasi nič skupnega, kaj kmalu postane jasno, da sestavinsko-kuhalniški navdih prihaja s Krasa. In je fajn, o, kako je fajn: se kremasta albuminska skuta, potresena z naribanim črnim tartufom, zmaže v sekundi, medtem ko prsti že segajo po lepo omaščeni rezini na roko odrezanega pršuta, oko pa počiva na vizualnih atrakcijah, kot so gamberi na ječmenovi solatki z divje rdečo čilijevo salso ali kocke lososovega tatarja ob avokadovi kremi...« (Mladina, 2014)
■ »... Ob našem obisku je bilo polno... V TaBaru se dogaja, očitno je formula prava, dopoldne je kavarna, s skup­no mizo, revijami in najbrž kar najboljšim espressom v Ljubljani (!), opoldne so kosila, ki niso le za tapas griž­ljaje, potem pa je polno, dokler se chef ne odpelje nazaj na Kras k ženi, ki vodi njun Ruj. Nova »in« lokacija gostinskega epicentra ob Ljubljanici, kjer vsaka sezona prinese nekaj novega. Toda TaBar vliva upanje, da ni le hit, temveč resen projekt, ki bo idejo tapasov nadgradil v prepoznavne slovenske grižljaje ob naših dobrih vinih.« (Nedelo, 2014)

Cene

hladni tapasi 3 do 6, topli tapasi 2 do 10, sladice 3 do 4; degustacijski meni 15 evrov (3 hodi) in 25 evrov (5 hodov)

Vinska karta

izbor 45 etiket ni majhen in kar 33 jih je na kozarec (osminka!), a manjka rdeča nit. Zakaj ravno ta vina? Zakaj le Primorska? Hišni vinarji kar štirje: Janko Štekar, Katja Sulič - Sončni škol, Jordan Cigoj, Aleksander in Iztok Klenar; najbolj priljubljeni na startu: Štekar, Sončni škol, Cigoj, Klenar, Fon

Drugo

■ letni vrt
■ delikatesa (ponudbe na spletni strani ni)

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu© 2004-2021 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.718 receptov
Moja kuharica