Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Steakhouse Sorbara, Ljubljana

Eden boljših gostinskih lokalov pri nas
16. oktober 2014
št. ogledov: 3450

Steakhouse Sorbara
Gallusovo nabrežje 31, Ljubljana

Smerokaz

ob Ljubljanici

Kontakt

tel. 01 425 42 51

Odprto

NON STOP, od ponedeljka do sobote od 12. do 23. ure; nedelja od 12. do 22. ure

Kuhinja

mesovje z žara, zlasti govedina ocene
Nedelo, avgust 2015 (4/6); Mladina, julij 2015 (4/5)

Izvlečki iz ocen

■ »...Ob klasičnem (120 gramov govedine black angus) imajo še svinjski iberico in dobrojedski foie gras burger. S karamelizirano rdečo čebulo, prepeličjim jajcem, BBQ-omako in, predvsem, gosjimi jetri je všečen in nadstandarden, toda za ponovitev je predvsem preveč – fin. Ko se burger drobi, mu manjka maščobe, pa čeprav je čezenj poveznjena maščobna jetrna bomba. Ker takšno mesovje ni poceni (350-gramski bizonov ribeye brez priloge 30 evrov), je strogost večja. Kos, ki ga sestavljajo tri mišice, med katerimi je dovolj maščobe, je seveda sočen, toda ob našem obisku mu je zmanjkalo skorje, ki ga ne bi samo porisala. Imel je rešetkast žig, ni pa imel zunanje hrustljavosti, zaradi katere bi bilo vse v notranjosti še bolj sočno, mehko, voljno, prijetno (tender, da smo še mi ameriški)...« (Nedelo, 2015)
■ »... A na srečo se je potem v glavnem poglavju, na oglenem žaru pečenem bržolnem in florentinskem stejku, ki so ju namenili našemu omizju, izkazalo, da je prenabuzdeni tatarec le minorna konceptualna zabloda in da se meso tu vendarle obdeluje, kot se šika... Pri solati s tunovim stejkom, pečeni jadranski hobotnici s kremama iz dimljenega belega fižola in mocarele, citronasti paprični salsi in rezinah mariniranega rostbifa ter pri odprtih raviolih z jagenjčkovim ragujem in grahovim pirejem gre predvsem za skladno zlaganje pričakovanih kombinacij okusov, sladice pa so očitno kreativni poligon za kuharsko ekipo... « (Mladina, 2015) cene
■ hladne predjedi 9–4, juhe 3–4,50, tople predjedi 9–13, glavne jedi od 15 evrov naprej (odvisno od vrste mesa), burgerji 6–8, sladice 4,50–6; 5-hodni degustacijski meni 38 evrov (Nedelo, 2015)
■ za stejke dobro navite (florentinec 60 € za kilogram), za druge reči pa ne preveč, še posebej v času kosila (od 12. do 16. ure); obilna večerja 40 evrov (Mladina, 2015)

Vinska karta

■ 60 etiket), ki ponudi več resnim (k »resnemu« mesu) kot žejnim pivcem, a če česa ne zmanjka, večino natočijo tudi v kozarec; iz Slovenije ob mesu le Primorci (?), iz sveta pa (skoraj) toliko držav (osem) kot vin; hišni vinarji Movia, Klenart in Peter Bakaršič (malvazija, Žablje), najbolj priljubljeni pa še Jamšek, Jakončič, Kendall Jackson in Donna Fugata (Nedelo)
■ polnitve briške prve in ekstra lige, z zmernimi pribitki (Mladina)

Opombe

■ nekaj miz prav ob Ljubljanici
■ v tem lokalu je do leta 2015 delovala restavracije River House

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu 

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki