Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Štajerska hiša kulinarike, Gočova, Sveta Trojica

Gostinski lokal v Gočovi pri Sveti Trojici
19. april 2011
št. ogledov: 2323

Štajerska hiša kulinarike
Gočova 38a, Sveta Trojica 

smerokaz

podrobno 

Kontakti

■ tel. 051 370 676, 031 324 320
rezervacije@shk.si

Odprto

od petka do nedelje, po dogovoru; ob nedeljah štirje termini prihodov: 12.00, 12.45, 13.30 in 14.00

Zaprto

od ponedeljka do četrtka, razen po dogovoru

Kuhinja

slovenska, francoska, nemška, italijanska (Sardinija); molekularna; degustacijski meniji s cenami; nedeljska kosila

Ocene

Mladina, avgust 2014 (3/5); Nedelo, november 2011 (3,5/6)

Izvlečki iz ocen

■ »... Pri toplih predjedeh so bili v kuhinji mešane sreče: robustni široki rezanci z lignji so bili več kot korektni, rižota z jurčki pa je bila razkuhana, skorajda že pocasta. Morski živelj – kos v sezamasti panadi ocvrte morske žabe ter v rdeči salsi dušen file škarpine – je nato presenetljivo suvereno premagal tudi glavni mesni krožnik, ki mu je ob dolgočasju v belo omako vloženih rezin piščančjega fileja in pečenega svinjskega medaljona manjkalo predvsem domišljije, kar je moč reči tudi za kvader generične biskvitno-kremne zloženke in kepico sladoleda za finale. Kljub nekaterim nepotrebnim bližnjicam (univerzalno glutaminatiranje, škrobljenje omak) pa človek od hiše vendarle ne odide nezadovoljen, še posebej, če je rad za plebejsko ceno postrežen kot gospod...« (Mladina, 2014)
■ »... Hrbtiš(č)na juha pa je prava zmaga! Z vlivanci in kockami hrustljave jušne zelenjave, z majhno kostjo, ki jo ”fant” Benjamin položi na koncu in na vrh. Krožniki so veliki, porcije so majhne, hodov je še dovolj. Ni bilo enostavno tako na deželi tako obrniti ploščo. A fantje so dobro premislili, ko so pred štirimi leti začeli. Ker so se specializirali za skupine, vendar tako, da so se od konkurence ločili s hodi in idejami, so si kupili dovolj časa za uvajanje in postopne korake. Predvsem pa so bili potrpežljivi in ne grabežljivi. V a la carte izvedbi bi takšne jedi stale najmanj enkrat več. V vsak dan odprti gostilni bi potrebovali najmanj trikrat več človeškega dela. Matematika se ne bi izšla in Gočova bi bila enako daleč kot je bila, ko avtoceste (in Gočovskega dvorca) še ni bilo...« (Nedelo, 2011)

Cene

za simpatično nedeljsko kosilo s kuhinjskim pozdravom, tremi krožniki in sladico boste štajerskim nizkocenovnim specialistom odšteli silno ugodnih 13 evrov (2014)

Vinska karta

35 vinskih etiket; najbolj priljubljeni vinarji: Kraner-Plateis, Čurin-Praprotnik, Ptujska Klet, Dveri-Pax, P&F Jeruzalem Ormož; prevelik pribitek, Benedict red 22, pri vinarju 9.30 evra

Drugo

all inclusive poroka
video predstavitev

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki