Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Štajerska hiša kulinarike, Gočova, Sveta Trojica

  Gostinski lokal v Gočovi pri Sveti Trojici
  19. april 2011
  št. ogledov: 2316

  Štajerska hiša kulinarike
  Gočova 38a, Sveta Trojica 

  smerokaz

  podrobno 

  Kontakti

  ■ tel. 051 370 676, 031 324 320
  rezervacije@shk.si

  Odprto

  od petka do nedelje, po dogovoru; ob nedeljah štirje termini prihodov: 12.00, 12.45, 13.30 in 14.00

  Zaprto

  od ponedeljka do četrtka, razen po dogovoru

  Kuhinja

  slovenska, francoska, nemška, italijanska (Sardinija); molekularna; degustacijski meniji s cenami; nedeljska kosila

  Ocene

  Mladina, avgust 2014 (3/5); Nedelo, november 2011 (3,5/6)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Pri toplih predjedeh so bili v kuhinji mešane sreče: robustni široki rezanci z lignji so bili več kot korektni, rižota z jurčki pa je bila razkuhana, skorajda že pocasta. Morski živelj – kos v sezamasti panadi ocvrte morske žabe ter v rdeči salsi dušen file škarpine – je nato presenetljivo suvereno premagal tudi glavni mesni krožnik, ki mu je ob dolgočasju v belo omako vloženih rezin piščančjega fileja in pečenega svinjskega medaljona manjkalo predvsem domišljije, kar je moč reči tudi za kvader generične biskvitno-kremne zloženke in kepico sladoleda za finale. Kljub nekaterim nepotrebnim bližnjicam (univerzalno glutaminatiranje, škrobljenje omak) pa človek od hiše vendarle ne odide nezadovoljen, še posebej, če je rad za plebejsko ceno postrežen kot gospod...« (Mladina, 2014)
  ■ »... Hrbtiš(č)na juha pa je prava zmaga! Z vlivanci in kockami hrustljave jušne zelenjave, z majhno kostjo, ki jo ”fant” Benjamin položi na koncu in na vrh. Krožniki so veliki, porcije so majhne, hodov je še dovolj. Ni bilo enostavno tako na deželi tako obrniti ploščo. A fantje so dobro premislili, ko so pred štirimi leti začeli. Ker so se specializirali za skupine, vendar tako, da so se od konkurence ločili s hodi in idejami, so si kupili dovolj časa za uvajanje in postopne korake. Predvsem pa so bili potrpežljivi in ne grabežljivi. V a la carte izvedbi bi takšne jedi stale najmanj enkrat več. V vsak dan odprti gostilni bi potrebovali najmanj trikrat več človeškega dela. Matematika se ne bi izšla in Gočova bi bila enako daleč kot je bila, ko avtoceste (in Gočovskega dvorca) še ni bilo...« (Nedelo, 2011)

  Cene

  za simpatično nedeljsko kosilo s kuhinjskim pozdravom, tremi krožniki in sladico boste štajerskim nizkocenovnim specialistom odšteli silno ugodnih 13 evrov (2014)

  Vinska karta

  35 vinskih etiket; najbolj priljubljeni vinarji: Kraner-Plateis, Čurin-Praprotnik, Ptujska Klet, Dveri-Pax, P&F Jeruzalem Ormož; prevelik pribitek, Benedict red 22, pri vinarju 9.30 evra

  Drugo

  all inclusive poroka
  video predstavitev

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.142
  receptov