Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  špageterija in pizzerija Da Mattia

  Gostinski lokal v Trzinu
  24. januar 2005
  št. ogledov: 4698

  Špageterija in pizzerija Da Mattia
  1236 Trzin, Kidričeva ulica 10a

  Smerokaz

  med industrijsko obrtno cono in starim Trzinom, ob glavni cesti iz Ljubljane proti Domžalam

  Kontakt

  ■ 01 564 17 07
  damattia@siol.net

  Odprto

  od torka do četrtka in prazniki od 10.30 do 23. ure; petek in sobota od 10.30 do 24. ure; nedelja od 10.30 do 22. ure

  Zaprto

  ponedeljek

  Kuhinja

  italijanska, sredozemska
  Mladina, september 2012 (3/5); Nedelo, 2006 (4-5/6); gl. opombe

  izvlečki iz ocen
  ■ »...Da Mattia že z na fasado naflajsanimi črkami daje vedeti, da se ne ustavlja pri picah - ampak sodeč po mali bufali, ki smo jo snedli ob ne najbolj navdušujočih telovadbah s pečenimi bučkami, melancanami, olivami, siri, rukolami, radiči in res presušenimi jajci z jurčki, so pice dejansko njihova mojstrska cona. Testo je tanko in hrustljavo zapečeno, minimalistična obloga - izjemna domača salsa, bivolja mocarela, češnjevci in rukola - pa bi lahko bila za zgled preštevilnim slovenskim picerijam, ki okroglo testo razumejo kot mini špajzo, na katero je treba stlačiti vse, kar se da. Test razumevanja osnovnih postulatov italijanske kuharije - malo, a odlične sestavine + natančna izvedba - so matijevci z odliko opravili tudi pri špagetih z nedolžno paradižnikovo omako, ki so jo frišali sveži češnjevci, hrbtenico pa ji dajali koščki sušenih paradajzov...« (Mladina, 2012)
  ■ »... Zakonca Einspieler sta s svojo ponudbo in slogom dela zaznamovala neko obdobje v zgodovini slovenskih picerij. Njuni filozofiji (vrhunski materiali, pazljiva priprava, dograjevanje jedilnika z bolj »resnimi« jedmi) je sledilo kar veliko gostincev in priznati je treba, da so se lepo približali originalom z bližnjega Zahoda, ponekod so jih celo presegli. Da Mattia je vsekakor vreden vašega obiska!...« (Nedelo, 2006) 

  Cene

  za malo bufalo boste porabili osem enot skupne valute, če si boste vzeli čas za resnejšo preverko izvenpicovske ponudbe, pa pripravite kakšnih 25 evrov 

  opomba
  Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članek odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

  Spletne povezave

  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
  ■ slovenski gostinski lokali, krajevno
  ■ najboljših 100 restavracij na svetu 

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.092
  receptov