Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

špageterija in pizzerija Da Mattia

Gostinski lokal v Trzinu
24. januar 2005
št. ogledov: 4708

Špageterija in pizzerija Da Mattia
1236 Trzin, Kidričeva ulica 10a

Smerokaz

med industrijsko obrtno cono in starim Trzinom, ob glavni cesti iz Ljubljane proti Domžalam

Kontakt

■ 01 564 17 07
damattia@siol.net

Odprto

od torka do četrtka in prazniki od 10.30 do 23. ure; petek in sobota od 10.30 do 24. ure; nedelja od 10.30 do 22. ure

Zaprto

ponedeljek

Kuhinja

italijanska, sredozemska
Mladina, september 2012 (3/5); Nedelo, 2006 (4-5/6); gl. opombe

izvlečki iz ocen
■ »...Da Mattia že z na fasado naflajsanimi črkami daje vedeti, da se ne ustavlja pri picah - ampak sodeč po mali bufali, ki smo jo snedli ob ne najbolj navdušujočih telovadbah s pečenimi bučkami, melancanami, olivami, siri, rukolami, radiči in res presušenimi jajci z jurčki, so pice dejansko njihova mojstrska cona. Testo je tanko in hrustljavo zapečeno, minimalistična obloga - izjemna domača salsa, bivolja mocarela, češnjevci in rukola - pa bi lahko bila za zgled preštevilnim slovenskim picerijam, ki okroglo testo razumejo kot mini špajzo, na katero je treba stlačiti vse, kar se da. Test razumevanja osnovnih postulatov italijanske kuharije - malo, a odlične sestavine + natančna izvedba - so matijevci z odliko opravili tudi pri špagetih z nedolžno paradižnikovo omako, ki so jo frišali sveži češnjevci, hrbtenico pa ji dajali koščki sušenih paradajzov...« (Mladina, 2012)
■ »... Zakonca Einspieler sta s svojo ponudbo in slogom dela zaznamovala neko obdobje v zgodovini slovenskih picerij. Njuni filozofiji (vrhunski materiali, pazljiva priprava, dograjevanje jedilnika z bolj »resnimi« jedmi) je sledilo kar veliko gostincev in priznati je treba, da so se lepo približali originalom z bližnjega Zahoda, ponekod so jih celo presegli. Da Mattia je vsekakor vreden vašega obiska!...« (Nedelo, 2006) 

Cene

za malo bufalo boste porabili osem enot skupne valute, če si boste vzeli čas za resnejšo preverko izvenpicovske ponudbe, pa pripravite kakšnih 25 evrov 

opomba
Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članek odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

Spletne povezave

■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
■ slovenski gostinski lokali, krajevno
■ najboljših 100 restavracij na svetu 

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki