Prijava

Sofra, restavracija

Eden (naj)boljših gostinskih lokalov v Sloveniji, kjer kuhajo po sarajevsko oziroma bosansko
06. junij 2009
št. ogledov: 2909

restavracija Sofra je zaprta, v njenih prostorih pa deluje dobro ocenjena restavracija Merak
Sofra, restavracija
1000 Ljubljana, Dunajska 145 smerokaz
V smeri iz severnega dela Ljubljane proti središču (Smelt, WTC) je Sofra na desni strani, tik ob pošti.

Kontakt

tel. 01 565 68 00

Odprto

od ponedeljka do sobote od 11. do 23. ure 

zaprto 
nedelja

Kuhinja

bosanska, sarajevska

Ocene

Finance, 2.4.2010 (8/10); Nedelo, 27.11.2005 (kuhinja 4-5; dostop do ocen na Delovem portalu je onemogočen!?); Nedelo, 6.1.2002 (kuhinja 5/5; dostop do ocen na Delovem portalu je onemogočen!?); Mladina, 2001 (5/5)

Izvlečki iz ocen

■»... Bosansko-sarajevska kuhinja, ki korenine vleče iz turške, pač ni samo žar, in Sifra vse te alternative tudi pogumno ponuja... Sofra je še vedno trdno v sedlu in če ste ljubitelj zares dobrih in originalnih okusov Bosne in Sarajeva, jih boste v Sofri vedno našli, saj zelo skrbijo za nabor pravih sestavin, načina priprave in avtohtonosti...« (Finance, 2.4.2010)
■ »... Ne samo da Sofra uprizarja pristne kulinarične predstave, tudi ambient in odlična postrežba naredita svoje. Glasba je nostalgično obarvana, Bijelo dugme in podobni so nepogrešljivi. Jedi so zelo dodelane, okusi preprosti, močni in naravni. Vsekakor restavracija, katere obisk zelo priporočam!... (Nedelo, 27.11.2005)
■ »...Sofra je vsekakor odlična restavracija, kjer človek lahko spozna pestrost in bogastvo neke kulture, ki je zdaj bolj živa v restavracijah kot pa v svojem domačem okolju. Cene so ugodne, jedi pa zares izvirne in okusne. Prava popestritev v poplavi špagetarij, picerij in drugih mediteranskih gostiln... Navdušeni smo bili nad vsemi jedmi, dobro postrežbo in informacijami...« (Nedelo, 6.1.2002)
■ »... Ker Ilovar že dolgo ni bil v Sarajevu, naj rečemo, da Sofra verjetno ne zadošča strogim kriterijem izročila, kakor tudi najverjetneje ne bo vznemirila srečnežev, ki imajo doma pravo bosansko mamo ali bako. Je pa, v primerjavi s kot beton težko, mastno in vsakovrstne pline povzročajočo ponudbo sorodnih gostiln v okolici, zaradi raznovrstnosti okusov in nekaterih nikjer drugje opaženih značilnih jedi, dobrodošel vetrc, ki bi lahko bil znanilec sprememb. Ali bo, za razliko od roštiljev in ražnjev, vztrajala pri začetni nastavitvi?« (Mladina, 2001)

Spletne povezave

Najboljše gostilne v Sloveniji 


© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.436 receptov
Moja kuharica