Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Sofra, restavracija

  Eden (naj)boljših gostinskih lokalov v Sloveniji, kjer kuhajo po sarajevsko oziroma bosansko
  06. junij 2009
  št. ogledov: 2902

  restavracija Sofra je zaprta, v njenih prostorih pa deluje dobro ocenjena restavracija Merak
  Sofra, restavracija
  1000 Ljubljana, Dunajska 145 smerokaz
  V smeri iz severnega dela Ljubljane proti središču (Smelt, WTC) je Sofra na desni strani, tik ob pošti.

  Kontakt

  tel. 01 565 68 00

  Odprto

  od ponedeljka do sobote od 11. do 23. ure 

  zaprto 
  nedelja

  Kuhinja

  bosanska, sarajevska

  Ocene

  Finance, 2.4.2010 (8/10); Nedelo, 27.11.2005 (kuhinja 4-5; dostop do ocen na Delovem portalu je onemogočen!?); Nedelo, 6.1.2002 (kuhinja 5/5; dostop do ocen na Delovem portalu je onemogočen!?); Mladina, 2001 (5/5)

  Izvlečki iz ocen

  ■»... Bosansko-sarajevska kuhinja, ki korenine vleče iz turške, pač ni samo žar, in Sifra vse te alternative tudi pogumno ponuja... Sofra je še vedno trdno v sedlu in če ste ljubitelj zares dobrih in originalnih okusov Bosne in Sarajeva, jih boste v Sofri vedno našli, saj zelo skrbijo za nabor pravih sestavin, načina priprave in avtohtonosti...« (Finance, 2.4.2010)
  ■ »... Ne samo da Sofra uprizarja pristne kulinarične predstave, tudi ambient in odlična postrežba naredita svoje. Glasba je nostalgično obarvana, Bijelo dugme in podobni so nepogrešljivi. Jedi so zelo dodelane, okusi preprosti, močni in naravni. Vsekakor restavracija, katere obisk zelo priporočam!... (Nedelo, 27.11.2005)
  ■ »...Sofra je vsekakor odlična restavracija, kjer človek lahko spozna pestrost in bogastvo neke kulture, ki je zdaj bolj živa v restavracijah kot pa v svojem domačem okolju. Cene so ugodne, jedi pa zares izvirne in okusne. Prava popestritev v poplavi špagetarij, picerij in drugih mediteranskih gostiln... Navdušeni smo bili nad vsemi jedmi, dobro postrežbo in informacijami...« (Nedelo, 6.1.2002)
  ■ »... Ker Ilovar že dolgo ni bil v Sarajevu, naj rečemo, da Sofra verjetno ne zadošča strogim kriterijem izročila, kakor tudi najverjetneje ne bo vznemirila srečnežev, ki imajo doma pravo bosansko mamo ali bako. Je pa, v primerjavi s kot beton težko, mastno in vsakovrstne pline povzročajočo ponudbo sorodnih gostiln v okolici, zaradi raznovrstnosti okusov in nekaterih nikjer drugje opaženih značilnih jedi, dobrodošel vetrc, ki bi lahko bil znanilec sprememb. Ali bo, za razliko od roštiljev in ražnjev, vztrajala pri začetni nastavitvi?« (Mladina, 2001)

  Spletne povezave

  Najboljše gostilne v Sloveniji 


  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.137
  receptov