Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Ribja restavracija Tabor

  Ribja restavracija na Gorenjskem
  14. februar 2009
  št. ogledov: 1708

  Ribja restavracija Tabor
  4202 Naklo, Podbrezje 246 smerokaz
  ■ iz smeri Ljubelj – Tržič zavijemo na izvoz Podbrezje, kjer v krožišču izberemo drugi izhod, po 400 metrih zavijemo levo;
  ■ iz smeri Karavanke – Jesenice – Radovljica zavijemo na izvoz Tržič-Podbrezje, nato v krožišču izberemo drugi izhod, po 400 metrih pa zavijemo levo;
  ■ iz smeri Ljubljana – Kranj – Naklo zavijemo na izvoz Tržič, po 300 metrih zavijemo na izvoz Podbrezje, nato v krožišču izberemo drugi izhod, po 400 metrih zavijemo levo 

  kontakti
  04 533 01 31
  info@restavracija-tabor.si 

  Odprto

  NON STOP; od 12. do 22. ure

  Kuhinja

  ribja; peka po dogovoru; gl. tudi jedilni list
  Mladina, marec 2012 (4/5); Nedelo, januar, 2011 (4/5); Mladina, 2008 (4-5/5); Nedelo, 2006 (4-5/5); Nedelo, 2004 (3/5); gl. opombe  izvlečki iz ocen 
  ■ »... Na našo (in njihovo) srečo so se nato iz nevarne cone elegantno izvili s fletno, ne preveč zaroštano črno sipino omako, ki so jo enkrat prelili prek domačih širokih rezancev, drugič pa so jo vmešali v za rižoto nenavadno dolgozrnat, lepo na zob kuhan riž, dramaturški lok pa je drugi vrhunec dosegel z minimalističnim, v nulo pečenim, lepo zapopranim kovačem in krompirjem iz pečice. Čokoladna napaka (tako v Taboru imenujejo nizek sufle) z jagodami v karamelni omaki in by-the-book panna cotta sta bili točno to, kar sta morali biti – pika na i...« (Mladina, marec 2012)
  ■ »... Zakaj obiskati? Na kontinentu ni ne svežih rib ne dobrih ribjih gostiln. Pa najsi je konkurenca še tako huda in imamo Slovenci še tako radi tržaško omako čez porcijske odmrznjene orade. Toda, če ne bi bilo izjem, ne bi bilo tega pravila. Tabor je ravno to, kar drugi niso! Dobra dalmatinska konoba, četudi na Gorenjskem.« (Nedelo, 2011) 
  ■ »... Kapesante, pri katerih smo zajadrali od istrskega olivnega olja v izrazitejše okuse Dalmacije in od lahkotne Blažičeve rebule v z mero barikirano malvazijo šempaške hiše Jnk, so ene impozantnejših in sočnejših v domovini, školjk pa v Taboru na splošno ne maličijo z drobtinami ali česnom. Po zmagoslavni uverturi je Ilovarjev trio pričakoval vsaj mirno plovbo pod okriljem v pečici zapečenega kovača, a prav tu naletel na prvo čer, manko soka in voljnosti, ki bi ju pač pričakoval od paradne discipline v tako dosledni oštariji. Je bil kriv proces ali »material«? Karsibodi že, ostaja riba v pečici, posebej s krompirjem, ena od največjih ugank in najtežjih zagonetk, tako v domovini kot južneje po Jadranu... (Mladina, 2008)
  ■ »... Za sladico smo si zaželeli kombinacijo dveh hišnih posebnosti, ki pa sta v bistvu klasiki, narejeni malce drugače – sočne jagode s smetano in grand marinerjem (400 tolarjev za polovično porcijo) in genialna panna cotta z meto in gozdnimi sadeži (300 tolarjev za polovično porcijo)... Moje skromno mnenje: Gorenjci so končno dobili ribjo restavracijo visokega razreda, ki še zdavnaj ni rekla zadnje besede. Svoje delo dobro obvladajo in mislim, da lahko v Podbrezju pričakujemo še več tistega, kar je dobrojedcem ljubo. (Nedelo, 2006) 

  ■ »... Moje skromno mnenje: Tabor je solidna ribja restavracija in nič več. Vemo, da so vrhunske ribe vedno dražje in da je vedno manj ljudi, ki bi si jih lahko privoščili. Ampak vseeno bi jim priporočil malo več kulinaričnih izletov po sosednjih deželah; če ne drugega, vsaj na Primorsko ali v prestolnico naj se zapeljejo, drugače jih bo čas povozil. Pomembne so tudi ideje, ne samo drage sestavine. Navzlic na prvi pogled pisani vinski ponudbi je njihov odnos do vin milo rečeno ignorantski. Vinske karte ni, vsakega vina imajo na zalogi steklenico ali dve..." (Nedelo, 2004)

  Cene

  ■resna ribja pojedina stane 40 € na osebo

  Dodatna ponudba

  apartmaji 

  Opomba

  Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

  Spletne povezave

  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
  ■ slovenski gostinski lokali, krajevno
  ■ najboljših 100 restavracij na svetu 

  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.198
  receptov