Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Restavracija Tokyo piknik, Ljubljana

Eden boljših gostinskih lokalov pri nas
20. februar 2010
št. ogledov: 1819

Restavracija Tokyo piknik
Cankarjevo nabrežje 25, Ljubljana

Smerokaz

med Šuštarskim mostom in leseno brvjo, na desnem bregu Ljubljanice

Kontakt

030 608 808 odprto 
NON STOP, vsak od 9. do 24. ure

Kuhinja

■ japonska, azijska; gl. jedilni list
■ slaščičarna Fetiche patisserie 

Ocene

Nedelo, maj, 2014 (4/6); Mladina, februar 2014 (4/5)

Izvlečki iz ocen

■ »... Ramen so ponos vsakega japonskega kuharja (in goveja juha vsakega slovenskega), tudi ljubljanskega Takashija Yamanouchija. Upravičeno! Gosta juha, zaradi obilja dolgih rezancev, med katerimi plavajo tanke rezine potrebušine, je polna, krepka, želatinsko bogata, začinjena z miso okusom umamija. Takšna je bolj vaška in kmetska, za ljubitelje svinjskih tac in piščančjih parkljev, a hkrati urbana, v črno-beli skodeli, s sladkornim grahom in barvitostjo trdo kuhanega rumenjaka, z okras­kom alge nori in pogledom na promenado, ki se vali mimo črnih miz pod debelo marelasto senco... Vse to pa v ljubljanskem Tokyu vseeno še ne bi bilo dovolj za štiri sončke, če zraven ne bi bila Fetiche patisserie! Brez nje bi bil Tokyo res le piknik... Zaradi sladoleda, ki je postal pravi ljubljanski fetiš, in zaradi tortic, ki so tako grešne, da se jim ne moreš upreti niti po pikniku, pa pozabiš na črne in nepogrnjene mize... Japonsko-ameriško-francoska mešanica na tokijskem pikniku ob Ljubljanici je nekaj več!...« (Nedelo, 2014) 
■ »... Sicer pa bi podpisani – če ga ne bi popolnoma okupiralo mazanje krožnika z izjemnimi kremšnitkami svinjske potrebušine z umamijasto omako miso – takoj snedel še eno na Big Green Eggu pečeno porcijo piščančjih nabodal. Čeprav je čisto mogoče, da bi raje izbral še eno v drobtine panko odeto in ocvrto ter v lužico sladkokisle omake ponzu položeno mehko rakovico. Ali bi se pač še enkrat zakadil v krožnik hrustljavih in sočnih rezancev pad thai s kozicami?...« (Mladina, 2014) cene 
juhe 6 do 9, solate 6,50 do 9,90, tople predjedi 4,90 do 7,90, glavne jedi 7,50 do 12,90, sladice 1,50 do 4,50 evra (Nedelo)
■ posamezne jedi od 6 do 12, večinoma pa od 6,90 do 7,90 evra (Mladina)

Vinska karta

nova vinska karta v pripravi..., sicer 20 etiket, hišna vinarja Jakončič in Kupljen opomba 
skoraj vse leto vrt na nabrežju, v notranjosti le nekaj miz

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki