Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Restavracija Sonet, Kranj

  Eden boljših gostinskih lokalov pri nas

  Restavracija Sonet
  Prešernova 6, Kranj smerokaz
  v starem delu Kranja, v hotelu Actum, kakih 100 metrov od Globusa oziroma hotela Creina; dostop z avtom

  Kontakt

  ■ tel. 031 256 059
  sonet.kranj@gmail.com

  Odprto

  od ponedeljka do petka od 11. do 15. ure in od 18. do 22. ure; sobota od 11. do 22. ure

  Zaprto

  nedelja, prazniki

  Kuhinja

  slovenske meščanske jedi novega tisočletja, tudi degustacijski meni; tedenski pregled malic in dnevnih menijev (9,50–15 evrov)

  Ocene

  Nedelo, februar 2016 (4/6); Mladina, maj 2015 (4/5)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Najbrž smo tako pomazali, da je šef, ki vse pozna, vsem natoči in vse razreže, kar dokazuje, da ima talent za goste, ki so zato v Sonetu srečno, ne pa nesrečno zaljubljeni, prodal še rostbif. »Res ga morate pokusiti, malo je še topel,« je opisal debelo desko in tanko meso, nežno in bolj rdeče kot rožnato opečeno, da se je grizlo in topilo hkrati, na mladi špinači in pod oblanci tolminca. Še kalčki kislice niso bili le okras in celo črne olive, ki tu niso običajne, so našle svoj zato. Sonet s preprostimi triki in drobnimi pozornostmi doseže veliko. To pa je že nadokus, ki se v tej gostilni tudi začuti... Č okoladno pito iz dveh nemočnatih plasti so postregli z »Res je dobra!«. Zato je nima smisla še kako drugače opisovati. Na drugem krožniku je bilo vse, kar je bilo včasih v kupi: maskarpone, vaniljev sladoled, bananova meringa, praženi lešniki, kuli gozdnih sadežev, sveže maline, mangov pire... Uspešna modernizacija...« (Nedelo, 2016) 
  ■ »... Tega je z glavno dilo – in res dobrim, z drobnjakom krasno ofrišanim maslenim krompirjevim pirejem ter z na hitro popečenimi koščki paprike in špargljev – na kateri smo se z debelo odrezanim Kodilovim govejim ramstekom, lepo zorjenim srninim hrbtom iz Notranjske ter silno mlado (teden mladih je, ne pozabi!) telečjo zarebrnico šli primerjalno mesoslovje in v zaključnem poročilu ugotovili, da je prav, da je mojster vsak kos natrl z drugačno mešanico dišavnic, in da v tej bajti nekdo res zna speči meso na žaru. Tako kot zna narediti tudi bolj fin krožnik – sočna, okusna, kosti in kože očiščena ter pečena in na rezino bivolje mocarele položena piščančja stegna in frajersko, z maslenim, res krhkim testom podloženo dvojno čokoladno torto...« (Mladina, 2015)

  vinska karta

  le 30 etiket, a večina tudi na kozarec; najbolj priljubljeni: Joško Renčel, Dario Prinčič, Franko Terpin, Roxanich, Pucer in Bizjak cene
  hladne predjedi 6 do 10,50, juhe 3,50, tople predjedi 7,50 do 12,90, glavne jedi 12,80 do 19,80, sladice 3,50 do 4,50; 5-hodni degustacijski meni 38 € (2016)

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  05. avgust 2014
  št. ogledov: 11095
  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  12.503
  receptov