Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Restavracija Shambala, Ljubljana

  Eden boljših gostinskih lokalov pri nas
  28. november 2008
  št. ogledov: 5016

  Restavracija Shambala
  1000 Ljubljana, Križevniška 12

  Smerokaz

  ozka uličica od Ljubljanice proti Križankam (ali obratno) kontakti
  031 843 833
  info@shambala.si

  Odprto

  od ponedeljka do sobote od 12. do 22. ure

  zaprto

  nedelja, prazniki

  Kuhinja

  tajska, japonska, vietnamska; gl. jedilni list

  Ocene

  Nedelo, maj 2010 (4/6); Mladina, november 2010 (4/5)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... In zdaj že slišim bentečega bralca, češ da je tale Shambala - razen onih dveh ognjenih karijev - ena taka babja restavracijica. No, kolega, pojdite enkrat na biftek (mariniran v limonini travi) in pomfri (ocvrt iz gomolja taro), pa se bova potem pomenila. Tudi sam sem namreč k eni do Shambalinih jedi - brancin na žaru z ingverjem in pak choyem - pristopil z veliko skepse, še posebej, ko mi je bilo razloženo, da je pak choy kao neka tajska blitva. Hnja, pa bom fasal eno dalmatinsko, sem si mislil. Pa je, na srečo, nisem: kožica brancinovega fileja je zahrustljala pod zobmi, pak choy pa je taka lepa, čvrsta gomoljasta zelenjava z divjo zeleno irokezo. It rocks!« (Mladina, 2010)
  ■ »... Nacionalne kuhinje imajo problem. Če vztrajajo na pristnosti, jih površni jedci, ki so v premoči, ne razumejo. Če se (jim) prilagajajo, pa hitro zaidejo na področje menz (problem kitajskih restavracij) in fast fooda (problem mehiških restavracij). Shambala se je tej nevarnosti znala izogniti. Tudi zato, ker je v stari Ljubljani, a vseeno ne na promenadnih ulicah. Zanjo je potrebno malo zaviti. Tem okusom se je potrebno pokloniti. Zato je "dežela azijskih okusov" preskromno. Boljše: kraljestvo.« (Nedelo, 2010) 

  Cene

  ■4-hodni degustacijski meni 37, 5-hodni 44, 6-hodni 55 €

  Vinska karta

  med približno 100 etiketami prednjačijo primorske, med štajerskimi pa pridejo na svoj račun ljubitelji Kupljenovih vin; najdemo tudi vina znamenitega Joška Gravnerja iz Oslavja in Benjamina Zidaricha iz Praprota na italijanski strani Krasa

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostinskih lokalov
  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
  ■ slovenski gostinski lokali, krajevno
  ■ najboljših 100 restavracij na svetu 

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.124
  receptov