Prijava

Restavracija Shambala, Ljubljana

Eden boljših gostinskih lokalov pri nas
28. november 2008
št. ogledov: 5037

Restavracija Shambala
1000 Ljubljana, Križevniška 12

Smerokaz

ozka uličica od Ljubljanice proti Križankam (ali obratno) kontakti
031 843 833
info@shambala.si

Odprto

od ponedeljka do sobote od 12. do 22. ure

zaprto

nedelja, prazniki

Kuhinja

tajska, japonska, vietnamska; gl. jedilni list

Ocene

Nedelo, maj 2010 (4/6); Mladina, november 2010 (4/5)

Izvlečki iz ocen

■ »... In zdaj že slišim bentečega bralca, češ da je tale Shambala - razen onih dveh ognjenih karijev - ena taka babja restavracijica. No, kolega, pojdite enkrat na biftek (mariniran v limonini travi) in pomfri (ocvrt iz gomolja taro), pa se bova potem pomenila. Tudi sam sem namreč k eni do Shambalinih jedi - brancin na žaru z ingverjem in pak choyem - pristopil z veliko skepse, še posebej, ko mi je bilo razloženo, da je pak choy kao neka tajska blitva. Hnja, pa bom fasal eno dalmatinsko, sem si mislil. Pa je, na srečo, nisem: kožica brancinovega fileja je zahrustljala pod zobmi, pak choy pa je taka lepa, čvrsta gomoljasta zelenjava z divjo zeleno irokezo. It rocks!« (Mladina, 2010)
■ »... Nacionalne kuhinje imajo problem. Če vztrajajo na pristnosti, jih površni jedci, ki so v premoči, ne razumejo. Če se (jim) prilagajajo, pa hitro zaidejo na področje menz (problem kitajskih restavracij) in fast fooda (problem mehiških restavracij). Shambala se je tej nevarnosti znala izogniti. Tudi zato, ker je v stari Ljubljani, a vseeno ne na promenadnih ulicah. Zanjo je potrebno malo zaviti. Tem okusom se je potrebno pokloniti. Zato je "dežela azijskih okusov" preskromno. Boljše: kraljestvo.« (Nedelo, 2010) 

Cene

■4-hodni degustacijski meni 37, 5-hodni 44, 6-hodni 55 €

Vinska karta

med približno 100 etiketami prednjačijo primorske, med štajerskimi pa pridejo na svoj račun ljubitelji Kupljenovih vin; najdemo tudi vina znamenitega Joška Gravnerja iz Oslavja in Benjamina Zidaricha iz Praprota na italijanski strani Krasa

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostinskih lokalov
■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
■ slovenski gostinski lokali, krajevno
■ najboljših 100 restavracij na svetu © 2004-2021 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.873 receptov
Moja kuharica