Prijava

Restavracija Sedem, Maribor

Eden boljših gostinskih lokalov pri nas
22. julij 2015
št. ogledov: 1453

Restavracija Sedem
Maribor, Cafova 7

smerokaz

gl. zemljevid

Kontakt

■ tel. 02 621 14 12
info@sedem.si; vodja restavracije restavracija@sedem.si; chef kuhinja@sedem.si

Odprto

od ponedeljka do srede od 11. do 17. ure (hitra kosila; kuhinja do 16. ure), od četrtka do sobote od 11. do 23. ure (resnejše večerje; kuhinja do 22. ure)

Zaprto

nedelje, prazniki

Kuhinja

kreativno preoblikovanje štajerske kulinarične preteklosti; gl. tedenska ponudba s cenami; po naročilu s cenami; sendviči s cenami; take away s cenami (gourmet košarici) ocene 
Mladina , februar 2016 (4/5); Nedelo, december 2015 (4/6)

Izvlečki iz ocen

■ »...kot skromni, a krasni ragu iz maslene buče, ki so ga lupinice, sokovi in segmenti raznega agrumja nabildali v neslutene višave (da o izjemnem, v sekljana bučna semena odetem ocvrtem ovčjem siru ne izgubljam besed); uporniško svojeglavi, kot ultra bistra, rahlo presladka goveja juha, ki je z na tanek žuljen narezano jušno zelenjavo in kosi popolnoma mehke govedine prej kot na bakino tajno spominjala na tokijski ramen; ali nebrzdano eksperimentalni, kot teksturo kuskusa oponašajoča fino sekljana cvetača in dimljena šunka... Ampak splošni vtis je super, fajn, super! Upati je pač, da bodo študentje od tu odnesli razliko med hitrim bistrojskim kosilom in resno večerjo, se naučili, kje razkazovanje znanja in tehnik na krožniku preglasi osnovno idejo in čisti okus (namig: hrustljava svinjska potrebušina je bila super, malo manj hrustljava postrv s fižolovimi ibungami pa precej manj)...« (Mladina, 2016)
■ »...Ambient starega dvorca z veliko sobo Filipa Žičkega in manjšo Leopolda Konjiškega, se ni bistveno spremenil, a pogrinjki so daljši in lepše nabrani, svetloba osvetljuje stari masivni strop, pod steklenimi pokrovi na osrednji mizi pa se sušeno sadje barvno ujema z modnimi slikami na lesenih opažih. Sergej Gašparič se zgleduje po vrhunskih slovenskih kuharjih, zato je v njegovih jedeh še (pre)malo prepoznavnega, lastnega sloga, toda ob veliko idejah z vseh vetrov je tudi jed s podpisom, počasi kuhan telečji hrbet na šalotkini redukciji s porovim pirejem na kremi zelene z zelenjavo. Novi začetki so, skratka, spodbudni, stara vinska klet v kartuziji in velik zeliščni vrt pa sta ob pestri zgodovini zagotovilo za lep izlet...« (Nedelo, 2015)

Vinska karta

premišljeno kratka in jedrnata (40 etiket); s premočjo Podravja in svežih vin: hišna vinarija Dveri Pax (belo) in Matjaž Kramar (rdeče); najbolj priljubljeni: Matej Markuš (Oskar), klet Valdhuber, Mansus Makovec, Danilo Steyer, Hiša Joannes Protner

Cene

najdražja predjed večerne a la carte ponudbe stane 8,2 evra, najdražja glavna jed pa 13,2 evra (2016)
predjedi 5–8,20, glavne jedi 6,50–13,20, sladice 3,50–6,20; dnevno kosilo 7,40–9,80 evra (2015)

Vinska karta

vinska karta s cenami 

Drugo

■ chef Kristijan Anderlič (1987) je končal Višjo šolo za gostinstvo in turizem, kjer je restavracija Sedem in kjer zdaj kuha in uči; po diplomi je stažiral po svetu (La Subida, Hiša Franko, Hisop Barcelona, Divino Los Angeles, Avantgarde in Soho+ Praga)
catering

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu 

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.453 receptov
Moja kuharica