Prijava

Restavracija Rizibizi, Portorož

Eden boljših gostinskih lokalov pri nas
16. junij 2011
št. ogledov: 8608

Restavracija Rizibizi
Vilfanova 10, Portorož

Kontakti

■ tel. 05 99 35 320; 040 240 554
info@rizibizi.si

Odprto

NON STOP, vsak dan od 12. do 23. ure 

Kuhinja

morsko istrske jedi na sodoben način; beli in črni, poletni in zimski istrski tartufi; gl. degustacijski meniji s cenami

Ocene

Nedelo, december 2015 (4/6); Mladina, april 2014 (3/5); Nedelo, marec 2011 (3,5/6)

Izvlečki iz ocen

■ »... Tunov tatarec je bil moden, sojino mariniran, miniaturno dekoriran in kremno nadgrajen. Torej se je ujel z domačim kruhom, ki je imel sredico za pivnanje in skorjo za uživanje. Rizibizi ima ličen jedilni list, ki ponuja več tartufov in manj klasike od obalne konkurence... Ali, še boljše, s testeninskimi školjkami, z dimljenim brancinom. To pa je bila jed, zaradi katere je Rizibizi ena najboljših obalnih restavracij! Ker je bila jesenska (s kremo iz kostanja in gob), portoroška (z lepoto vrtnice) in vrhunska (testenina iz Gragnana, mesta pašte, Pasticio dei Campi), dokaz, da so najboljše testenine brez težkih omak in dodatkov, z odlično osnovno sestavino in preprosto idejo...« (Nedelo, 2015)
■ »... Zamera gre tako predvsem tistemu, ki bi lahko vsaj omenil možnost švohotnih gomoljik, saj so v kuhinji očitno sposobni skreirati in izpeljati marsikakšen zanimiv krožnik: v marmeladno sladkasto smer odpeljan tunov tatarski, ki je poveljeval tunovemu trisu (druga dva sta bila korekten karpačo in fleten mariniranec), je že iz te odličnjaške zgodbe, kamor lahko mirne duše uvrstimo še minimalistične, a popolne njoke s popolno svilnato omako z dimljenim brancinom in dišečo ter bogato, z moškim odmerkom grape ojačano zmrzlino. Čisto ljubki alternativi tartufnim verzijam sta bili brancinov karpačo z limeto in kapesanta s konjakom, atraktivna pa je bila tudi v rožico zarolana prezentacija brancinovega fileja na všečni kremi iz čičerke...« (Mladina, 2014)
■ »...V zvočnikih je bila prijetna glasba, sredi velikih oken majhen portoroški zaliv, na jušnih žlicah pa veliko presenečenje. Že na Kortah je Janko Franetič rad kuhal juhe, Rizibizijeva župca z morskimi sadeži, svežimi začimbami in ”maltagliati” je to še podkrepila. Pravzaprav sta bili dve in četudi bi jih bilo še več, ne bi imela nič proti. Pa so bile le školjke. Celo le dagnje, za katere tudi ne bi stavil, da so bile iz Piranskega zaliva. A nič hudega, končno so tudi te školjke, podcenjene zaradi neustvarjalnosti kuharjev, dobile svojih pet minut za Pop In. Rezanci blitve, močan okus paradižnika, vendar prijetno sladkast, in najboljše od vsega, ostanki... Beseda maltagliati se, namreč, ni nanašala na starega toskanskega proizvajalca testenin iz Arezza, pač pa na odrezke testenin, ki ostanejo pri rezanju. Rizibizijeve so bile na srečo tako velike, da so kot lazanje prekrile ves krožnik in mu dodale novo razsežnost...«

Cene

■ hladne predjedi 9 do 24, juhe 6 do 12, tople predjedi 9 do 18, glavne jedi 20 do 29, sladice 6 do 10; 4-hodni degustacijski meni 33, 5-hodni 39 in 6-hodni 49 evrov (Nedelo, 2015)
■ če namesto degustacijskega rihtanja s štirimi hodi zalomastite a la carte, pričakujte, da boste plačali okrog 65 evrov (2014)

Vinska karta

■ tudi zaradi zmernih pribitkov za pet!; 250 etiket, pretežno primorska, popestrena s Podravjem in tujino; najbolj priljubljeni: Korenika&Moškon, Steras, Rojac, Robi & Dorjano Korenika, Klenart (Nedelo, 2015)
■ le Primorci, z nekaj tujimi izjemami (Nedelo, 2011)

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.451 receptov
Moja kuharica