Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Restavracija Primula, Solkan

Gostinski lokal v Solkanu
22. marec 2008
št. ogledov: 4132

Restavracija Primula
5250 Solkan, Soška cesta 40 

Smerokaz

iz Nove Gorice zavijemo proti Tolminu in Bovcu ter kmalu za Solkanskim mostom gledamo desno v hrib

Kontakti

05 330 00 00
info@primula.si

Odprto

od ponedeljka do sobote od 12. do 23. ure

Zaprto

nedelja, prazniki

Kuhinja

ribja; italijanska, sredozemska

Ocene

Nedelo, marec 2010 (3/6); Mladina, 2007 (3/5) izvlečki iz ocen 
»...Na srečo se je na mizi, "poleg ostalih dobrot", znašlo še degustacijsko priporočilo za 45 evrov. Primulin jedilni list je zato, ker je takšen pač gostinski običaj (in predpis). Spisek iz morja, hleva, z njive. Ambiciozen zgolj v tem, da pokaže, kaj vse ima v hladilniku. Arhitekt (Aleš Vidič iz Solkana) pa je hotel, najbrž, z dolgim nizom oken, mimo katerih se peni Soča, povedati še kaj več. Na velikem kvadratnem steklenem krožniku se je predstavila mesna trojka: rezina pršuta na prvem solatnem rezu, pečen jelenov pršut z mocarelo in kozjim sirom na rukoli z naribanim jabolkom, rostbif z balzamično redukcijo. Bogato, veliko, korektno, nasitno. S četo vilic in nožev, dolgimi peclji in zlikanim prtom. Lep primerek treh sončkov, skratka...« (Nedelo, 2010)
■ »... Pustimo carpaccie, tako anemičnega tuninega kot slastnega žrebičkovega, v Primulini ribji juhi ima glavno vlogo fond, potem paradižnik in nazadnje žvečilni koščki polipov, v gobovi pa goveja osnova in maščoba, da sploh ni okusiti v njej zmlinčenih lisičk. Le-te so se sicer prišle do veljave tako pri simpatičnih njokih z lisičkami kot v kombinaciji s škampjimi repki v rižoti, ampak tretji krožnik predjedi, na žaru popečeni izbor rakcev, lovkarjev in školjk je namesto izbruha okusov pripravil le nov izziv za žvekalno mišičevje, s kapesanto vred. In kako spečete kilsko škarpeno v dvajsetih minutah? Tako, da jo prerežete na polovico - kolikor je bilo soka, odide v prijaznejše kraje, kožica pa služi namesto elastike...« (Mladina, 2007)

Cene

hladne predjedi 7 do 15, juhe 2,50 do 3,50, tople predjedi 5 do 9, glavne jedi 13 do 24, sladice 3; 7-hodni ribji in mesni degustacijski meni 45 € (2010)

Vinska karta

Boštjan in Danjel sta v Primuli, tretji Žabarjev sin, Matej, pa v Zaloščah, na vinogradniški kmetiji strica Radivoja Lisjaka, eni največjih (20 hektarjev) v Vipavski dolini; sauvignon, chardonney, zelen; v kleti je 70 etiket; hišni vinar Lisjak; izbor vin je cenovno prilagojen, zato je povprečje pri 20 evrih

Drugo

prenočišča

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki