Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Restavracija Pri levu hotel Lev, Ljubljana

Gostinski lokal v ljubljanskem hotelu Lev
28. avgust 2011
št. ogledov: 7412

Restavracija Pri levu hotel Lev
Vošnjakova ulica 1, Ljubljana

Smerokaz

sredi Ljubljane

Kontakt

■ tel. 01 308 76 00
info@prilevu.si

Odprto

NON STOP, od ponedeljka do sobote od 11.30. do 23. ure

Kuhinja

gl. kosila

Ocene

Mladina, maj 2011 (1/5); Nedelo, april 2010 (4/5)

Izvlečki iz ocen

■ »... Leta 2011, v hotelu s petimi zvezdicami, v restavraciji, ki nosi znak ljubljanske kakovosti v kategoriji vrhunske restavracije?! Neverjetno, res... ampak da se potem, ko tatar modroplavutega tuna z brizganim domačim kruhom naročimo le zaradi slednjega, ob dveh posojanih žličnikih tuna pojavi navaden popečen industrijski toast, je že znak za preplah. Sploh, ker po korektnem zelenjavnem sufleju z odlično pesino omako slabe novice kar ne nehajo prihajati na mizo. Talitelini (ja, tako piše na jedilnem listu, v resnici gre za široke rezance alias tagliatelle) z račko so natančno samo to: med široke rezance zamešani koščki pečene račke. No, to plus eno stebelce drobnjaka. Da se ja ne bi kdo slučajno pomujal s kakšno omako. In da ne bi kdo slučajno pazil, da rižota s škampi in radičem (16, z besedo šestnajst evrov) ne bi postala lepljiva brezokusna menzasta gmota...« (Mladina, 2011)
■ »... Pečena gosja jetra s pomarančnim sorbetom pa "furmanska" klasika. Gostje takšnega hotela jih preprosto hočejo. To je kot standard, koliko mora biti široka postelja in kako hitro morajo biti popečena gosja jetra. Levova kuharja sta, torej, z njimi položila mojstrski izpit. Za kaj več pa v kombinaciji grenkobe pomarančne omake in sladkobe sorbeta ni bilo prostora. A naj vas ne zavede(m). A la carte restavracija Pri levu je dobrodošla in prijetna ljubljanska kulinarična pridobitev! Jedi so lepe, skrbno načrtovane in izbrane. Izvedba krepko presega povprečje. Sestavine niso le modne in svetovljanske, temveč tudi kakovostne. Toda to je še vedno "le" dobra hotelska restavracija...« (Nedelo, 2010) 

Cene

■ večerni obisk pri kralju živali bo vsakega lačnega udeleženca stal približno 55 evrov (2011)
■ hladne predjedi 10 do 25, juhe 4 do 6, tople predjedi 9 do 16, testenine in rižote 12 do 27, glavne jedi 16 do 35, sladice 5 do 7; tedenski meniji - lahki 13 €, meni tedna 15 € in meni Pri Levu 30 € (2010)

Drugo

hotelska slaščičarna

Spletne povezave

■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
■ slovenski gostinski lokali, krajevno
■ najboljših 100 restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki