Prijava

Restavracija Prestige hotel Livada, Moravske Toplice

Gostinski lokal v Moravskih toplicah
15. avgust 2009
št. ogledov: 3483

Restavracija Prestige hotel Livada
hotel Livada Prestige, Moravske Toplice

Kontakt

■ 02 512 50 50
recepcija.livada@terme3000.si

Odprto

NON STOP;  od ponedeljka do četrtka od 12. do 22. ure

Kuhinja

prekmurska in druga kuhinja

Ocene

Mladina, avgust 2013 (4/5); Nedelo, maj 2012 (4,5/6); (v času obeh ocenjevanj je bil chef Borut Jovan)

Izvlečki iz ocen

■ »...v hrustljav smokijast kreker sprocesiran sok rdeče pese, nabrizgan s hrenovo kremo; gravlaksirana tanko narezana rdeča postrv z napol tekočim živozelenim želejem iz krebuljice in peteršilja; na kremo iz nanoškega sira položena sprega raviola z nenavadno mehkim in kremastim grahovim polnilom in nakockanih gosjih jeter; na rezine sotiranega dimljenega jezika položen ocvrtek iz tlačenke, oblit z zračno krompirjevo peno in pehtranovim oljem; v priželjčev ovoj oblečen jagenjčkov file z zeliščno krompirjevo zloženko, stročjim fižolom, ki ga je chefova deklina vzgojila iz semena, prinesenega s Tajskega, počasi mehčano korenasto zelenjavo in hudo hollandaise-like sifonizirano omako; v rabarbarin kompot vložen ultra mehak in vpojen, v mikrovalovki ožarčen pistacijev biskvit z limonino kremo in sivkinimi cvetovi ter v metinem sladkorju povaljane robidnice za k zaključnemu kofetu...« (Mladina, 2013)
■  » ...Krožnik marinirane zlatovščice, ki bi lahko, lep kot slika, visel tudi na steni, zaznamuje krebuljica, ki napolni rdečo in belo čebulo. Provokacijo okusov dovršita nasprotji, sladkovodni kaviar in sladoledni wasabi. File lista z zeliščno polento predstavi Jovanovo romantično plat sprehodov po okoliških travnikih. Za začimbno noto ob kandiranem paradižniku, sušenih olivah, grahovi kremi in stebelni zeleni skrbijo koprc in listi divjih jagod. Z redukcijo na manj je več ta jed ni le kandidatka za umami, temveč tudi omamo... Zato je dobro, ker te mini ješprenjček, kuhan z gomoljno zelenjavo, svežo kumaro in šparglji, zbudi s svojo rustikalno sodobnostjo. Na vrhu je tekoče jajce, ki ga je chef temperiral do 62 stopinj, nato pa ohladil in mariniral v pesinem soku. Hladno se lepo razlije čez vročekrvna divja zelišča, od gozdnih jagod do robid, rmana, divje melise in še česa... Čokoladni fondant je bil z juho iz agrumov, toploto sta hladila sladoleda iz sveže pasijonke in mandljev, njuno topljivost je brzdala mandljeva moka...« (Nedelo, 2012)

Cene

■ šestepizodna degustacija iz rok mladega kuhinjskega poveljnika v vaša usta je vredna vsakega od 45 evrov, ki jih boste plačali (Mladina, 2013)
■ 4-hodni meni šefa kuhinje 32, 5-hodni 38, 6-hodni 48 evrov (Nedelo, 2012)

Vinska karta

za takšno restavracijo skromna bera buteljk (88 etiket), a zato z lokalno prevlado; najbolj priljubljeni vinarji: Erzetič, Santomas, Steyer, Marof, Alojz Režonja

Drugo

Terme 3000

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.447 receptov
Moja kuharica