Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Restavracija Pen klub

  Gostinski lokal ob ljubljanski Operi
  05. december 2006
  št. ogledov: 27996
  Restavracija Pen klub
  Tomšičeva 12, Ljubljana smerokaz
  v nekdanji Mipovi pršutarni; iz Štanjela proti Komnu kontakti
  ■ tel. 01 251 41 60
  eva.maria.miklic@gmail.com odprto od ponedeljka do petka od 12. do 23. ure zaprto
  sobota, nedelja kuhinja
  gl. jedilni list s cenami; degustacijska menija za skupine nad 15 oseb

  Ocene

  Mladina, januar 2011 (3/5); Mladina, marec 2001 (3/5); Nedelo, 2007 (5/5); Nedelo, 2004 (4/5); Rad Dobrojem, 2003 (4/6); Mladina, 2003 (4/5); gl. opombe

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Pri glavnih krožnikih pa Penovemu kuheraju začne popuščati koncentracija: turnedo rossini je sicer fletno pečen, a kaj ko je ona rezina tartufa na vrhu popolnoma brez vonja in okusa. Jagenjček iz pečice ima sicer dovolj vonja in okusa, a kaj ko je preveč in predolgo nazaj pečen, da bi jedca še zmogel začarati s svojimi sokovi. Le sočne rezine račjih prsi z intenzivno medeno in sojino omako ter genialnim kostanjevim štrukljem so takšne, kot morajo biti. Da sta v tej zicer kategoriji v Penu tudi makov mousse in kao sacher tortica, pa verjetno že veste, tako kot to, da hišni cimetov parfait nekako ne zna prav nositi svojega perfektnega pridevka...« (Mladina, 2011)
  ■ »... Pri glavnih krožnikih pa Penovemu kuheraju začne popuščati koncentracija: turnedo rossini je sicer fletno pečen, a kaj ko je ona rezina tartufa na vrhu popolnoma brez vonja in okusa. Jagenjček iz pečice ima sicer dovolj vonja in okusa, a kaj ko je preveč in predolgo nazaj pečen, da bi jedca še zmogel začarati s svojimi sokovi. Le sočne rezine račjih prsi z intenzivno medeno in sojino omako ter genialnim kostanjevim štrukljem so takšne, kot morajo biti. Da sta v tej zicer kategoriji v Penu tudi makov mousse in kao sacher tortica, pa verjetno že veste, tako kot to, da hišni cimetov parfait nekako ne zna prav nositi svojega perfektnega pridevka...« (Mladina, 2010) 
  ■ »... Moje skromno mnenje: V osemletni zgodovini te rubrike smo ga obiskali že dvakrat in vsakič je dobil zelo dobre ocene. Zdaj lahko rečem, da je še boljši! Tisti, ki jadikujejo, da v Ljubljani zlepa ni najti dobre restavracije, se presneto motijo. Pen klub vas bo toplo sprejel, izborno nahranil in navdušil. Vsi, ki imate dovolj mondenosti in cenovnih obskurnosti razvpitih ljubljanskih restavracij, boste svoje zatočišče zagotovo našli pri Mikiju. Tako kot vsa leta doslej.« (Nedelo, 2007) 

  Cene

  ■obisk časovnega stroja, ki vas bo popeljal v kulinarično zgodovino ljubljanskih kulturnih, političnih in gospodarskih delavcev, stane približno 45 evrov na potnika

  Opombe

  ■ Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).
  ■ v času ocenjevanja pred letom 2011 se je lokal imenoval restavracija Kluba kulturnih delavcev

  Spletne povezave

  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
  ■ slovenski gostinski lokali, krajevno
  ■ najboljših 100 restavracij na svetu

  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.195
  receptov