Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Restavracija Nebotičnik

  Gostinski lokal v Ljubljani
  29. april 2011
  št. ogledov: 1755

  Restavracija Nebotičnik
  Štefanova 1, Ljubljana

  Smerokaz

  sredi Ljubljane, blizu hotela Slon in Name

  Kontakt

  tel. 0590 70 396

  Odprto

  od ponedeljka do sobote od 12. do 22. ure; nedelja od 12. do 20. ure

  Zaprto

  nedelja, prazniki

  Kuhinja

  gl. jedilni list s cenami; tedenska ponudba s cenami 

  vina
  Nebotičnik pozna dovolj slovenskih vinorodnih področij, da bo turist spoznal ”lepo barvo, bogat buket in aromo ter harmoničnost” slovenskih vin. Medotovi mehurčki so redko kje na kozarec! K predjedem je natakar priporočil prekmurski chardonnay (Marof, 2008), ki je bil dovolj bogat, da je segel od paštete do njokov. Za spremljavo jelenu je ponudil dovolj strukturno krepek duet lex (Edi Simčič), k brancinu pa iz iste lige belo selekcijo (Teodor, Marjan Simčič)

  Ocene

  Nedelo, marec 2013 (3,5/6); Mladina, oktober 2012 (3/5)

  Izvlečki iz ocen

  ■»...Na žal mrzlih krožnikih je bilo popotovanje po Sloveniji, od bučne kreme na dnu do popečenih njokov na vrhu, topel prispevek Nebotičnika krepitvi slovenskega nacionalnega ponosa. Saj jih ni veliko, ki lahko tako lepo zložijo svoje buče, škampe in tartufe! Jed, ki se ne hvali le s sestavinami, temveč zanje tudi najde primeren pristan. S lovenski jelen ni padel zaman. Seveda, na krožnik je šel le njegov najboljši del, ki pa ni le zaradi tega ostal mehek in sočen. Če je kuhar pri divjačini poskrbel za umirjenost, je pri gojenem brancinu za – divjost. Kako drugače opisati njegovo drznost, ko hrustljavo opečenih ribjih filejev ni le potresel s kockami paradižnika, pistacij in namočenih rozin, temveč je vse skupaj postavil še v krompirjevo juho...« (Nedelo 2013)
  ■ »... Med uspešnejšimi vsekakor najvišje mesto zasedajo z limeto odišavljene debele rezine surovega tuna, ki jih spremljajo avokadov pire in želatinirane rdeče kocke, ki naj bi bile bloody mary, a jim za to zmanjka okusa in substance... Kakšne resne pripombe – razen vnovično zaznane pretrdosti panakote, ki je bila (precej odbito, ane) odišavljena s koromačem – ne moremo usmeriti niti v sladice, predvsem čokoladno tortico s pasijonkinim sladoledom si pribeleži na moram-probat-listo. Še največ pripomb leti na glavne krožnike, pri katerih kuhar očitno ni imel srca, da bi opustil katero od številnih zamisli: lepo spečen brancinov file je položil na liste špinače v krompirjevi kremi in ga potresel s pinjolami, rozinami, paradižniki in obiljem rožmarina – pa bi bilo bolje, če bi se bil odločil le za prvi ali za drugi dve...« (Mladina 2012)

  Cene

  pričakujte, da boste za scenosled hladnega, toplega, glavnega in sladkega krožnika odšteli nekaj malega več kot 40 evrov; razgled je vključen v ceno (Mladina)

  Drugo

  kavarna; VIP

  Spletne povezave

  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
  ■ slovenski gostinski lokali, krajevno
  ■ najboljših 100 restavracij na svetu

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.137
  receptov