Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Restavracija Nebotičnik

Gostinski lokal v Ljubljani
29. april 2011
št. ogledov: 1760

Restavracija Nebotičnik
Štefanova 1, Ljubljana

Smerokaz

sredi Ljubljane, blizu hotela Slon in Name

Kontakt

tel. 0590 70 396

Odprto

od ponedeljka do sobote od 12. do 22. ure; nedelja od 12. do 20. ure

Zaprto

nedelja, prazniki

Kuhinja

gl. jedilni list s cenami; tedenska ponudba s cenami 

vina
Nebotičnik pozna dovolj slovenskih vinorodnih področij, da bo turist spoznal ”lepo barvo, bogat buket in aromo ter harmoničnost” slovenskih vin. Medotovi mehurčki so redko kje na kozarec! K predjedem je natakar priporočil prekmurski chardonnay (Marof, 2008), ki je bil dovolj bogat, da je segel od paštete do njokov. Za spremljavo jelenu je ponudil dovolj strukturno krepek duet lex (Edi Simčič), k brancinu pa iz iste lige belo selekcijo (Teodor, Marjan Simčič)

Ocene

Nedelo, marec 2013 (3,5/6); Mladina, oktober 2012 (3/5)

Izvlečki iz ocen

■»...Na žal mrzlih krožnikih je bilo popotovanje po Sloveniji, od bučne kreme na dnu do popečenih njokov na vrhu, topel prispevek Nebotičnika krepitvi slovenskega nacionalnega ponosa. Saj jih ni veliko, ki lahko tako lepo zložijo svoje buče, škampe in tartufe! Jed, ki se ne hvali le s sestavinami, temveč zanje tudi najde primeren pristan. S lovenski jelen ni padel zaman. Seveda, na krožnik je šel le njegov najboljši del, ki pa ni le zaradi tega ostal mehek in sočen. Če je kuhar pri divjačini poskrbel za umirjenost, je pri gojenem brancinu za – divjost. Kako drugače opisati njegovo drznost, ko hrustljavo opečenih ribjih filejev ni le potresel s kockami paradižnika, pistacij in namočenih rozin, temveč je vse skupaj postavil še v krompirjevo juho...« (Nedelo 2013)
■ »... Med uspešnejšimi vsekakor najvišje mesto zasedajo z limeto odišavljene debele rezine surovega tuna, ki jih spremljajo avokadov pire in želatinirane rdeče kocke, ki naj bi bile bloody mary, a jim za to zmanjka okusa in substance... Kakšne resne pripombe – razen vnovično zaznane pretrdosti panakote, ki je bila (precej odbito, ane) odišavljena s koromačem – ne moremo usmeriti niti v sladice, predvsem čokoladno tortico s pasijonkinim sladoledom si pribeleži na moram-probat-listo. Še največ pripomb leti na glavne krožnike, pri katerih kuhar očitno ni imel srca, da bi opustil katero od številnih zamisli: lepo spečen brancinov file je položil na liste špinače v krompirjevi kremi in ga potresel s pinjolami, rozinami, paradižniki in obiljem rožmarina – pa bi bilo bolje, če bi se bil odločil le za prvi ali za drugi dve...« (Mladina 2012)

Cene

pričakujte, da boste za scenosled hladnega, toplega, glavnega in sladkega krožnika odšteli nekaj malega več kot 40 evrov; razgled je vključen v ceno (Mladina)

Drugo

kavarna; VIP

Spletne povezave

■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
■ slovenski gostinski lokali, krajevno
■ najboljših 100 restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki