Gurman.eu - EU web awards finalist
Uporabnik Išči
  IŠČI PODROBNO

  Restavracija KULT316, Ljubljana

  Gostinski lokal v Ljubljani
  13. avgust 2015
  št. ogledov: 1529

  Restavracija KULT316
  1230 Ljubljana, Prušnikova 74

  Kontakt

  ■ tel. 01 235 52 60
  kult316@bic-lj.si

  odprto

  od ponedeljka do petka od 12. do 22. ure

  Zaprto

  sobota, nedelja

  Kuhinja

  sodobna slovenska kuhinja

  Ocene

  Mladina, februar 2016 (2/5); Nedelo, januar 2013 (3,5/6)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... V Kultu 316 jih čaka še precej dela. Za začetek naj začnejo pravilno prepisovati imena z vinskih steklenic in pred tiskom pregledajo besedilo jedilnega lista. Nato naj se potrudijo, da bodo jedi, ki so jih razvili in uvrstili na jedilni list, tudi kuhali, ne da jih dobršen del manjka – a to so minorne stvari, ki jih je moč pripisati zaletavosti in ihtavosti ob odprtju novega placa in ki se dajo odpraviti z malo boljšo organizacijo. Bolj skrb zbujajoča je skorajda že sistematska površnost pri pripravi jedi. Goveja juha je bila motna, neslana, rezanci v njej zlepljeni in napol skuhani, od v jedilnem listu obljubljene jušne zelenjave pa je ostal en sam samcat na površini župe plavajoč list peteršilja – kot da smo v vrtcu, ne na višji strokovni šoli. Prekajeni goveji jezik je bil zateglo gumast, skoraj tako kot koščki stročjega fižola, ki so ga spremljali v solatnem potpuriju...« (Mladina, 2016)
  ■ »...Ambient starega dvorca z veliko sobo Filipa Žičkega in manjšo Leopolda Konjiškega, se ni bistveno spremenil, a pogrinjki so daljši in lepše nabrani, svetloba osvetljuje stari masivni strop, pod steklenimi pokrovi na osrednji mizi pa se sušeno sadje barvno ujema z modnimi slikami na lesenih opažih. Sergej Gašparič se zgleduje po vrhunskih slovenskih kuharjih, zato je v njegovih jedeh še (pre)malo prepoznavnega, lastnega sloga, toda ob veliko idejah z vseh vetrov je tudi jed s podpisom, počasi kuhan telečji hrbet na šalotkini redukciji s porovim pirejem na kremi zelene z zelenjavo. Novi začetki so, skratka, spodbudni, stara vinska klet v kartuziji in velik zeliščni vrt pa sta ob pestri zgodovini zagotovilo za lep izlet...« (Nedelo, 2013)

  Vinska karta

  (70 etiket) hišno vino KULT316 (sivi pinot, sauvignon); najbolj priljubljeni Rodica, PrusDveri pax, Dobuje, P&F, Slavček; pribl. 100 % pribitki na vina

  Cene

  ■ pričakujte, da boste za hladno in toplo predjed, glavno jed in sladico odšteli med 25 in 30 evri (Mladina, 2016)
  ■ hladne predjedi 4–7, juhe 2,50–3,50, tople predjedi 4,50–5,60, glavne jedi 7–14, sladice 4–6 evra; 4-hodni degustacijski meni 20 evrov (Nedelo, 2016)

  Drugo

  restavracija Biotehniškega izobraževalnega centra, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem  

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu  © 2004-2022 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  15.261 receptov
  Moja kuharica
  Odstrani