Prijava

Restavracija Krtina d’Ampezzo

Gostinski lokal pri Moravčah
20. februar 2010
št. ogledov: 1333

Restavracija Krtina d’Ampezzo
Imenje 21, Moravče

Smerokaz

s štajerske avtoceste zapeljemo na izvozu Krtina (pred/za Domžalami) proti Moravčam

Kontakt

■ 051 630 631
info@krtina-dampezzo.si

Odprto

od srede do sobote od 12. do 22. ure; nedelja od 12. do 20. ure

Zaprto

ponedeljek, torek

Kuhinja

italijanska; gl. jedilni list s cenikom 

Ocene

Nedelo, november 2014 (2,5/6); Mladina, februar 2014 (4/5)

Izvlečki iz ocen

■ »...Opečenci, s tunovo kremo in paradižnikom s česnom, vse pa potreseno s peteršiljem in polito z oljčnim oljem, kar je vedno (dober) znak preproste italijanske domačnosti, so iz trgovinskega kruha iz doline, toda rezani so debelo in zapečeni še ravno dovolj, da toplo hrustajo, s čimer si kuhinja vljudno in ne preočitno kupuje čas... dokler je bagna cauda še topla in je vitello tonatto tako tanko odrezan, da je raztegnjen po celem (kovinskem) pladnju... Vitello je zanjo govedina in pri masleno-oljni topli piemontski omaki s slanim sardelnim okusom je zelenjava le za mesojedce. Namreč, hladen kuhan krompir, razkuhan brokoli in zimska paprika so slab izgovor, da omake ni treba mazati le na kruh. A zato je govedina še sočna, da se zvija, ne trga, in tunova omaka prijetna,...« (Nedelo, 2014)
■ »... No nonsense špura potem kar traja in traja: s sladko-kislo tunino omako prelite rezine pečene mlade govedine bliskovito izpuhtijo z ovala, pikantno paradižnikovo salso, v kateri se kopajo lepo zmehčani lignji, po Ilovarjevem običaju pomažemo s kruhom, iz inčunov, kaper, olivnega olja in smetane zamešano bagno caudo tudi lahko pohvalimo, malo manj pa švohotno selekcijo (krompir, pečena paprika) zelenjave, ki naj bi jo z njo prelivali...« (Mladina, 2014)

Cene

hladne predjedi 4–12, juhe 3,50, testenine in rižote 6–9,50, glavne jedi 7,50–10, sladice 3–6,50; 5-hodni ribji meni 30; 4-hodni chefov meni za dva 40 evrov (Nedelo, 2014)

Vinska karta

ne le odprto, ki pa je tudi italijansko (belo je trebbiano, rdeče toskansko, Montepulciano); buteljk sicer ni dosti (šest penečih, šest belih, devet rdečih), a so vse tudi na kozarec (2014) 

Dodatna ponudba

catering

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.453 receptov
Moja kuharica