Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Restavracija in vinoteka Mama

Gostinski lokal pri Novi Gorici
15. avgust 2009
št. ogledov: 2033

Restavracija in vinoteka Mama
Ajševica 33, 5000 Nova Gorica

Smerokaz

zadnji izvoz iz vipavske avtoceste, ob stari cesti proti Rožni Dolini

Kontakt

■ 05 336 57 28
info@restavracija-mama.si

Odprto

NON STOP, od ponedeljka do četrtka od 12. do 23. ure; petek in sobota od 12. do 24. ure; nedelja od 12. do 16. ure

Kuhinja

mesna, ribja, vegetarijanska; gl. jedilni list s cenami

Ocene

Mladina, november 2013 (3/5); Nedelo, marec 2012 (4/5)

Izvlečki iz ocen

■ »... Pa smo dobili dve kolekciji sicer korektno pripravljenih, a popolnoma nezanimivih in na hitro zloženih krožnikov. Iz te utelešene mediokritete velja izpostaviti obe rižoti – tisto sladkasto z repki kozic in ono zemeljsko z rumenimi trobentami – obe sta bili sočni, kuhani al dente in zelo okusni. Brez pripomb smo snedli tudi šolsko korekten (a nič več kot to) primerek crème brûlée, ni pa nam uspelo odkriti smisla mešanja camparija s sicer eksplozivno okusnim in osvežilnim sladoledom iz gozdnih sadežev; še več – podobno škodo je sočnim rezinam pečene prate naredil obilen, pregost in preslan mascarponejev preliv. Ostale intervencije so bile na srečo bolj decentne – predvsem naribana dimljena skuta na govejem karpaču in smetanovo-hrenova omaka...« (Mladina, 2013)
■ »... Zato je njen jedilni list debel, saj ponuja široki razpon od peke v pepelu odprtega ognjišča do flambiranja gamberov, hrušk in sladoleda pred gostom, a vseeno jedi ni preveč, da bi bilo prepoznavnih jedi premalo. Med njimi so glavni razlog obiska prav stare, preproste, lokalne jedi, ki jih znajo Mamini kuharji pripraviti dovolj skrbno, potrpežljivo in ambientu primerno... Še posebno, ker se je takšno bogastvo, seveda, poznalo tudi na računu. Slednji je, namreč, lahko največja nevarnost uspešne Mamine prihodnosti...« (Nedelo, 2012)

Cene

ribjo ali mesno degustacijsko špuro boste v Ajševici snedli za 32 oziroma 28 evrov; zelo pošteni in raziskovanju naklonjeni vinski pribitki (2013)

Dodatna ponudba

vinoteka s 700 etiketami; catering

Spletne povezave

■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
■ najboljši slovenski gostinski lokali, krajevno
■ najboljših 100 restavracij na svetu 

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki