Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Restavracija in vinoteka Brič, Dekani

Gostinski lokal v Dekanih
20. januar 2005
št. ogledov: 5923

Restavracija in vinoteka Brič
6271 Dekani, Dekani 3b 

Smerokaz

tik pred ankaranskim križiščem (Bivij), na levi strani ob stari cesti med Črnim kalom in Koprom

Kontakt

■ 05 658 05 27; 040 745 804
vina.bric@kemiplas.si

Odprto

NON STOP, od 11. do 23. ure

Kuhinja

ribja, sredozemska

Dodatna ponudba

vinoteka

Ocene

Nedelo, december 2011 (3,5/6); Mladina, 2007 (4/5); Nedelo, 2005 (kuhinja 2/5); Večer, 2004 (kuhinja 4/6)

Izvlečki iz ocen

■ »...Da pa tudi tartufi niso vsega zmožni, je dokazala morska omaka čez fuže, s paradižnikom, bučkami in rukolo za barvo ter škampi, lignji, pedoči in majhnimi ladinkami za okus, ki jih je suvereno premagala. V Briču nimajo le velikih krožnikov, sveže rukole in sočnih limon. Če temu dodamo še obetajoč začetek (granatno jabolko na brancinovem karpaču, rukola pod mariniranimi rezinami hobotnice in bučke s kozicami) in sladek zaključek (kakijeva rezina), ob Bričevih buteljkah po enaki ceni v restavraciji in za domov, potem ni le hitra in jezična postrežba razlog, da boste v Briču jedli – če boste dobili prosto mizo – celo za tri in pol sončka....« (Nedelo, 2011)
■ »... V Briču lahko mesojedim ustrežejo s spodobnim scenosledom suhih mesnin, bledo govejo juho in biftkom, ki presega občeslovenska merila, in če je strniti vtise, bi rekli, da koprsko-tržaška prehranjevalnica zasigurno prednjači v svojskem razredu oštarij, ki se ne zaprejo niti en dan v tednu...« (Mladina, 2007)
■ »... Morda smo jih obiskali na slab dan, morda je kuhal drugi kuhar (o tem smo že pisali pred tednom dni). Kakorkoli že, preveč zelo osnovnih pomanjkljivosti je bilo, da bi jim kljub najboljši volji lahko dali boljšo oceno. Bi pa kuharjem in osebju vsake toliko časa priporočil, da sami pojedo tisto, kar pripravljajo...« (Nedelo, 2005)
■ »...družinska domačnost, toplina; cene vin; visoki standard morskih jedi, kakovostnih sestavin, pri katerih se izogibajo morske konfekcije, značilne za številne obmorske in še bolj kontinentalne gostilne; urejenost...« (Večer, 2004)

Cene

v Briču bodo le najbolj zagrizeni pustili več od 40 € na osebo (2007)

Vinska karta

odprto belo in refošk hiše Brič, a tudi buteljke, ki jih strežejo po kozarcih ali vrčkih

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki