Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Restavracija in kavarna Brioni, Kranj

Eden boljših gostinskih lokalov pri nas
23. marec 2005
št. ogledov: 15755

Restavracija in kavarna Brioni (FB)
4000 Kranj, Koroška cesta 10

smerokaz
sredi Kranja, nasproti banke in občinskih stavb 

kontakti

■ 04 201 07 50
brioni@siol.com 

Odprto

■ restavracija je odprta od ponedeljka do sobote od 12. do 22. ure;
■ bistro in kavarna: NON STOP, od ponedeljka do četrtka od 8. do 23. ure; petek in sobota od 8. do 24. ure; nedelje in prazniki od 10. do 22. ure

Zaprto

nedelje, prazniki

Kuhinja

slow food; testenine; torte po starih receptih ter domači sladoledi

Ocene

Mladina, maj 2011 (4/5); Nedelo, januar 2010 (4/6)

Izvlečki iz ocen

■ “... Solata s pršutom, pečeno rdečo čebulo in pinjolami je bila - ko se je človek prek obilne (in okusne) zgornje plasti pršuta prebil do hrustljave zelene solate - prav osvežilna, majhen prerezan kruhek, namazan s česnovim namazom, pa lepa pika na i. Druga solata je bila videti še kar grozno: na liste zelene solate je bil položen ocvrt krog, zraven pa je bila nalita poltekoča rozasta smetanasta zmes. Hm. Pa ni bilo slabo, res ne: ona rozasta zmes je bila rozasta zaradi malin in je lepo osveževala perfektno ocvrt hlebček brieja... Pri testeninah so na Brionih tokrat dosegli polovični izkupiček. Svedrci z domačim pestom in s kozjim sirom so bili skoraj popolnoma neslani, obilica olja, ki je steklo iz očitno ne dovolj zmešanega/stolčenega pesta, pa je na dnu krožnika ustvarila precej neprijetno lužico. Druga pašta, drobni sardski testeninski njokci, gnochetti, pa je bila, če odštejemo pomanjkanje soli, prav fletna. Sladki gamberi, lepo popečene bučke in bogat barvni in aromatični štih žafrana so se skompali v super dober in lep krožnik... Drugega so nam ponudila rebra pruskega goveda, najprej dušena in nato popečena ter premazana z osvežilno sladko-kislo in rahlo pikantno žar omako, spremljevalni rustikalni ratatouille in pečeni krompir pa sta bila ob super porihtani govedini tako neopazna, da bi ju zlahka pogrešali...« (Mladina, 2011)
■ "... Trofie z bazilikovim pestom in kozjim sirom. Verjamem, da je v Brionih za kosilo lahko prav prijetno. Še posebej, če krožnike bolj pogrejejo in če v kuhinji manj čakajo natakarja. Trofie so sicer ročno zviti tanki svaljki, ki se najraje valjajo z orehi, a tudi brionska kombinacija, ki je sicer Ligurijo prestavila v Toskano, je pokazala potencial kuharjevega potresavanja ponve. Z rižoto pa je dokazal, da ima tudi občutek. Oziroma, da rad dobro je... V tej rižoti so bila res čustva. In vi, ki ste tudi dobrojedci, dobro veste, da so čustva najbolj pomembna prav pri rižoti. Niso bili odločilni jurčki, tudi ne lardo pata negre, ki je sicer dal piko na i, pač pa paradižnik. On, ker pravzaprav sploh ni bil kuhan, je dal največ "rižotastega" okusa. Škoda, spet, ker se je, na velikem plitkem krožniku, prehitro hladilo... Brioni imajo potencial za pet sončkov! Zaradi kuharja, ki mu sicer vse še ne uspeva, toda znanja mu ne manjka. Za kaj več se mora predvsem posvetiti vsakemu krožniku in vsakemu gostu!..." (Nedelo, 2010)

Cene

■ večerja za krepkega dedca, od začetne solate do sladkega konca, bo denarnico olajšala za nekaj več kot 30 evrov (2011)
■ bistro in kavarna: prigrizki in solate 4,50 do 8, juhe 3,50, testenine in rižote 6,50 do 8, glavne jedi 9 do 18, sladice 4,50 do 6; restavracija: hitri meni 26 €, lahkotni meni 42 €, poslovni meni 48 €, hedonistični meni 54; opisana večerja za dva je z vini stala 126,70 € (2010)

Vinska karta

vinsko karto imajo, z več tujci kot drugje, a ne velja, ker šef dela novo (2010)

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki