Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Restavracija hotel Lipa, kranjska gora

Gostinski lokal v Kranjski gori
23. julij 2005
št. ogledov: 5876

Restavracija Hotel Lipa
4280 Kranjska Gora

Smerokaz

ob avtobusni postaji

Kontakti

■04 582 00 00; 041 671 954
info@penzion-lipa.si

Odprto

NON STOP, od 11. do 23. ure

Kuhinja

morska, mesna, lovska, sladice; gl. jedilni list s cenami; tudi številne pice iz krušne peči
■Nedelo, 2006 (4-5/5); Mladina, 2002 (4/5); Nedelo, 2002 (5/5); gl. opombe

izvlečki iz ocen

■ »... Moje skromno mnenje: Lipo lahko brez težav uvrstimo med prvovrstne slovenske gostilne in med vodilne na Gorenjskem. So zelo inovativni in pogumni, kajti prikazano močno presega okvire slovenske kulinarike. O avtohtonih jedeh in njihovi nadgradnji tukaj sicer ni sledi, močno pa kraljujejo dalmatinski, italijanski in francoski vplivi. Obisk zelo toplo priporočam... (Nedelo, 2006)
■ »... A vendarle in ne glede na izbor kar fletnih do zelo fletnih sladic, tudi mousse iz bele čokolade in iz beljakovega testa narejene merengate ali ne glede na naravnost fenomenalne jagenjčkove zarebrnice in na tagliatto, pri katerih bi se morali učiti ljubljanski ponudniki - Lipa je z nevznemirljivim nojevim steakom in trdovratnim florentincem in upoštevavši celoten vtis preblizu stopnje, ko jo začneš meriti z odštetim denarjem. In se spraševati, ali v odsotnosti lokalnih specialitet vendarle ne bi odšel k njenim vzornikom na Primorsko ali, če smo natančnejši, v Italijo. Visoko, visoko... (Mladina, 2002)
■ »... Obisk priporočamo vsem, ki se pritožujete nad slabo gostinsko ponudbo tega dela Gorenjske, in vsem, ki radi pokušate izjemne in okusne jedi. Klasik v pritličju nismo preverili, verjetno pa jih (glede na ponudbo à la carte) tudi znajo pripraviti. Še ena gostilna, kamor se iz prestolnice splača odpeljati na kosilo ali večerjo... (Nedelo, 2002)

Cene

jedilni list s cenikom

Dodatna ponudba

apartmaji

opomba

Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki