Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Restavracija hotel Kendov dvorec

  Eden boljših gostinskih lokalov pri nas
  23. maj 2005
  št. ogledov: 3501

  Restavracija hotel Kendov dvorec
  5281 Spodnja Idrija, Na Griču 2 

  Smerokaz

  Ljubljana - Logatec - Idrija - Spodnja Idrija

  Kontakt

  ■ 05 372 51 00
  info@kendov-dvorec.com

  Odprto

  NON STOP, od 12. do 22. ure; rezervacije zaželene

  Kuhinja

  slovenska, idrijska

  Ocene

  Nedelo, september 2011 (4/6); Mladina, januar 2011 (5/5); Večer, 2003 (4,5/6); Nedelo, 2001 (5/6); Mladina, 1999 (4/5); gl. opombe 

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Drugače kot sladko. Panakota z gozdnimi sadeži, sicer z lepo zibajočo konsistenco, da ni bilo dvoma, da gre za kuharjev izdelek, v katerem tudi ni pretiraval z želatino, je za tak nivo preveč ”plebejska”, torej obcestna in s poreklom preveč odstopa od celotne Kendove zgodbe. Slivov zavitek je bil sicer del nje, tudi spretno hrustljav in oblikovan, a vseeno je deloval bolj kot tisto, kar v takšnih relais & chateauxih dobiš kot slovo kuhinje v dar. Tudi zato je bilo celotno kosilo v čudovitem okolju dvorca in njegovega vrta sicer dobro, a, žal, predrago...« (Nedelo, 2011)
  ■ »... Fletna se mi zdi tudi poteza, da se idrijski žlikrofi v Kendovem dvorcu inštitucionalizirajo na glavnem krožniku, kjer se lepo ženijo z elegantnim zajčjim filejem, ki mu džus daje s korenjem zaljšana omaka. In prav nič ne bi imel proti, če bi finalne sirove štruklje, potresene z na maslu na zlato prepraženimi grobimi drobtinami in pospremljene z ampak res vrhunsko marmelado iz suhih hrušk, jedel vsak dan. Že res, da na Kendovem dvorcu - domnevam da po lastni izbiri niso neki kuharski kreativci, ampak vse, kar postrežejo, je res vrhunsko, narejeno v nulo in iskreno. Hja - pa mar niso prav to stvari, ki nam jih v tem norem cajtu najbolj manjka!?« (Mladina, 2011)
  ■ »...In? Kot pri vsaki grajski zgodbi vpraša poslušalec. Je bil srečen konec? Ne vem! Kajti, po tem kar smo v Kendovem dvorcu kulinaričnega doživeli, njihova zgodba še ni do konca spisana. Nekaj še manjka. Opravili so čudovito in veliko delo, ko so tako lepo obnovili stari dvorec in izbrskali prav toliko stare recepte. A zdi se mi, da so jih na krožnike prenesli celo preveč verno. Bili so "le" stari recepti na star način. Dandanašnji kuhar jih je le skuhal, ne da bi jim dodal še kaj svojega. A dvomim, da si stari Kenda ni kdaj zaželel še kaj posebnega...« (Večer, 2003)
  ■ »... Pogrešali smo hladnejšo penino in navkljub vrhunskemu rangu restavracije malce nižje cene. Navdušeni smo bili nad izbranim okoljem, popolno postrežbo in dejstvom, da so lahko stare jedi preprostih ljudi dandanašnji velike poslastice...« (Nedelo, 2001) 

  Cene

  Hladne predjedi 7 do 16, juhe s slano potičko 5 do 10, tople predjedi 12 do 19, glavne jedi 19 do 32, sladice 5 do 12; degustacijski meni 60 € in dnevni meni 50 € (4 hodi)

  Dodatna ponudba

  darilni paketi po želji

  Opombe

  ■ Na nasprotnem bregu Idrijce leži Kendov dvorec, ki je bil že leta 1377 zasnovan kot kmečka graščina in še vedno ohranja spomin na veljavo nekdanjih kmečkih gospodarjev. Zanimiva je tudi kašča Kendovega dvorca, ki jo je leta 1796, v zahvalo Kendovim, poslikal potujoči slikar s figuralnimi in ornamentalnimi motivi, med katerimi najdemo tudi drevo življenja. 
  ■ Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.140
  receptov