Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Restavracija hotel Kendov dvorec

Eden boljših gostinskih lokalov pri nas
23. maj 2005
št. ogledov: 3512

Restavracija hotel Kendov dvorec
5281 Spodnja Idrija, Na Griču 2 

Smerokaz

Ljubljana - Logatec - Idrija - Spodnja Idrija

Kontakt

■ 05 372 51 00
info@kendov-dvorec.com

Odprto

NON STOP, od 12. do 22. ure; rezervacije zaželene

Kuhinja

slovenska, idrijska

Ocene

Nedelo, september 2011 (4/6); Mladina, januar 2011 (5/5); Večer, 2003 (4,5/6); Nedelo, 2001 (5/6); Mladina, 1999 (4/5); gl. opombe 

Izvlečki iz ocen

■ »... Drugače kot sladko. Panakota z gozdnimi sadeži, sicer z lepo zibajočo konsistenco, da ni bilo dvoma, da gre za kuharjev izdelek, v katerem tudi ni pretiraval z želatino, je za tak nivo preveč ”plebejska”, torej obcestna in s poreklom preveč odstopa od celotne Kendove zgodbe. Slivov zavitek je bil sicer del nje, tudi spretno hrustljav in oblikovan, a vseeno je deloval bolj kot tisto, kar v takšnih relais & chateauxih dobiš kot slovo kuhinje v dar. Tudi zato je bilo celotno kosilo v čudovitem okolju dvorca in njegovega vrta sicer dobro, a, žal, predrago...« (Nedelo, 2011)
■ »... Fletna se mi zdi tudi poteza, da se idrijski žlikrofi v Kendovem dvorcu inštitucionalizirajo na glavnem krožniku, kjer se lepo ženijo z elegantnim zajčjim filejem, ki mu džus daje s korenjem zaljšana omaka. In prav nič ne bi imel proti, če bi finalne sirove štruklje, potresene z na maslu na zlato prepraženimi grobimi drobtinami in pospremljene z ampak res vrhunsko marmelado iz suhih hrušk, jedel vsak dan. Že res, da na Kendovem dvorcu - domnevam da po lastni izbiri niso neki kuharski kreativci, ampak vse, kar postrežejo, je res vrhunsko, narejeno v nulo in iskreno. Hja - pa mar niso prav to stvari, ki nam jih v tem norem cajtu najbolj manjka!?« (Mladina, 2011)
■ »...In? Kot pri vsaki grajski zgodbi vpraša poslušalec. Je bil srečen konec? Ne vem! Kajti, po tem kar smo v Kendovem dvorcu kulinaričnega doživeli, njihova zgodba še ni do konca spisana. Nekaj še manjka. Opravili so čudovito in veliko delo, ko so tako lepo obnovili stari dvorec in izbrskali prav toliko stare recepte. A zdi se mi, da so jih na krožnike prenesli celo preveč verno. Bili so "le" stari recepti na star način. Dandanašnji kuhar jih je le skuhal, ne da bi jim dodal še kaj svojega. A dvomim, da si stari Kenda ni kdaj zaželel še kaj posebnega...« (Večer, 2003)
■ »... Pogrešali smo hladnejšo penino in navkljub vrhunskemu rangu restavracije malce nižje cene. Navdušeni smo bili nad izbranim okoljem, popolno postrežbo in dejstvom, da so lahko stare jedi preprostih ljudi dandanašnji velike poslastice...« (Nedelo, 2001) 

Cene

Hladne predjedi 7 do 16, juhe s slano potičko 5 do 10, tople predjedi 12 do 19, glavne jedi 19 do 32, sladice 5 do 12; degustacijski meni 60 € in dnevni meni 50 € (4 hodi)

Dodatna ponudba

darilni paketi po želji

Opombe

■ Na nasprotnem bregu Idrijce leži Kendov dvorec, ki je bil že leta 1377 zasnovan kot kmečka graščina in še vedno ohranja spomin na veljavo nekdanjih kmečkih gospodarjev. Zanimiva je tudi kašča Kendovega dvorca, ki jo je leta 1796, v zahvalo Kendovim, poslikal potujoči slikar s figuralnimi in ornamentalnimi motivi, med katerimi najdemo tudi drevo življenja. 
■ Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki