Prijava

Restavracija Grm

Eden (naj)boljših gostinskih lokalov v Sloveniji
11. maj 2005
št. ogledov: 3496

Grm
, restavracija
1000 Ljubljana, Jamova 23a 

Smerokaz

z Viča proti centru (ali obratno) se peljemo po Jamovi cesti in oprezamo za oznakami

Kontakt

01 425 25 00
grm.restavracija@siol.net 

Odprto

od ponedeljka do sobote, od 12. do 22. ure

Zaprto

nedelje, prazniki

Kuhinja

slovenska; ribja

Dodatna ponudba

sprehod po Plečnikovi Ljubljani na Trnovskem pristanu ocene 
Nedelo, 2008 (kuhinja 4/5); Nedelo, 2004 (kuhinja 4/5); Nedelo, 2001 (kuhinja 4/5)

Izvlečki iz ocen

■ »... Tomaž Grm že več kot desetletje uspešno zadovoljuje potrebe dobrojedcev in izbranih družb. Je odličen kuhar širokih pogledov, saj je jedilni list kratek (sveže sestavine!), kljub temu pa dopušča izbiro med razlikami. Treba je vedeti, da je gospod Grm kar precej časa delal na Norveškem, ki je eno najbolj bleščečih domovanj nove visoke kulinarike. Tam se je naučil številnih enkratnih prijemov, ki jih s pridom uporablja v svoji restavraciji. Če pa to pomešamo z italijanskimi in dalmatinskimi morskimi vplivi, dobimo odlično kombinacijo!... Svoj sloves odlične restavracije so spet upravičili. Enostavni krožniki preprostih okusov in izbornih materialov bodo navdušili vsakega jedca. Odlične ribe prevladujejo, vendar so tudi druge jedi izjemno okusne. Če ga pri hladnih predjedeh ne bi preveč lomili, bi bila ocena še višja...« (Nedelo, 2008)
■ »...Čeprav Grm velja za izjemno restavracijo za hitra, a visokokakovostna kosila, tudi njihov meni à la carte ni od muh. Pravzaprav je zelo dober, čeprav ga včasih malce polomijo. Sicer pa: kdor dela – greši. Obisk priporočam...« (Nedelo, 2004)

Opomba

Izbor najboljših gostinskih lokalov v Sloveniji smo v uredništvu Gurmana pripravili za Kuharsko enciklopedijo, Založbe Modrijan.

Spletne povezave

Najboljše gostilne v Sloveniji © 2004-2021 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.987 receptov
Moja kuharica