Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Restavracija grad Kromberk, Nova Gorica

Gostinski lokal v Novi Gorici
16. junij 2009
št. ogledov: 2514

Restavracija grad Kromberk
Nova Gorica, Grajska cesta 1 

smerokaz

■ iz Nove Gorice na krožnem križišču smer Kromberk cesta proti Ljubljani, po prevoženih 3 semaforjih opazimo prvo tablo kjer zavijemo levo (pri bivšem MIP-u) in takoj desno kjer nas usmeri naslednji smerokaz. Še kakšen kilometer naprej nas pod gradom usmeri naslednja tabla levo na grajski hrib kjer se v krošnjah dreves skriva Grad Kromberk;
■ iz Ljubljane izvoz Vogrsko kjer nadaljujemo vožnjo desno po hitri cesti proti Ozeljani. Na prvem semaforiziranem križišču zavijemo levo in se držimo desno - smer Nova Gorica kjer pred bencinskima servisema Petrol in OMV zavijemo desno, kjer nas prvi smerokaz usmeri po cesti naravnost, pod gradom kjer je naslednji smerokaz  - zavijemo desno na grajski hrib kjer se v krošnjah dreves skriva Grad Kromberk.  

Kontakti

■ 05 30 27 160
restavracija@gradkromberk.si odprto
od petka do torka od 12. do 22. ure zaprto
sreda, četrtek

Kuhinja

primorska

Ocene

Nedelo, maj 2011 (3/6); Mladina, november 2010 (4/5)

Izvlečki iz ocen

■ »... Junečje meso rostbifovega kosa, popečeno na žaru, potreseno s črno soljo, je bilo takšno kot ga je opevala graščakinja. Redko imaš srečo, da v gostilnah, ki ne premorejo drugega kot fileje, naletiš na tako sočen, dobro uležan in pravilno spečen kos mesa iz tistega hrbtnega dela, ki se v ustih ne topi kar sam od sebe. A zakaj, če je že imel tako dobro osnovo, je kuhar ni nadgradil s prilogo? Kromberk ni ob prometni cesti, kdor gre gor, hoče nekaj več. “V takšnem vremenu sta si upala,” so se začudili, potem pa nama na oba krožnika (svinjski file) dali isto. A zato je bil vsak krožnik topel, na njem ni bilo nobenih nepotrebnih in preživelih okraskov, nobeni jedi se ni dalo očitati grobosti, površnosti, pomanjkanja znanja in obrti, in prišli so polni, odšli so prazni. Oziroma, bučke so resda celoletni repertoar, ki pomaga iz zagate marsikateremu kuharju, ki ne ustvarja jedi, temveč le zlaga sestavine na krožnik. Toda, četudi so bile zelo podobne že v pozdravu, so drugje kot iz vrečke, tukaj pa (kot) iz ponve...« (Nedelo, 2011)
■ »... Ob znašanju glavnih krožnikov na mizo gospa zaslutijo, da gre za ambicioznejše omizje, in pojamrajo, češ da je škoda, da se nismo prepustili njihovemu kuharju, ki se menda šele ob dodeljeni mu ustvarjalni svobodi prav razpali. Zamisel o prepustitvi dela odločevalske suverenosti vsekakor velja uresničiti ob naslednjem obisku, a smo bili več kot zadovoljni že z by-the-book pečenim uležanim biftekom, da o kremastem, v žličnik oblikovanem rdečem zelju, ki stoji ob strani sočni pečeni rački, ali pa o hrustljavih laskih testa, poveznjenih vrh na hitro in samo toliko, kot je potrebno, pečenih rezin teletine sploh ne izgubljamo besed...”

Cene

hladne predjedi 6 do 13, juhe 2 do 5, tople predjedi 6 do 20, glavne jedi 12 do 25, sladice 3 do 5 evrov (2011)

Vinska karta

ne preveč ambiciozna, vendar hrani zadosten prerez primorskih vinarjev; Boris in Valter Sirk, kmetija Dobuje

Drugo

v gradu je Goriški muzej 

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki