Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Restavracija Evergreen

  Gostinski lokal v Smledniku
  29. april 2011
  št. ogledov: 1714

  Restavracija Evergreen
  Smlednik 200, 1216 Smlednik

  Kontakt

  tel. 041 366 249

  Odprto

  NON STOP, od 8. do 22. ure

  Kuhinja

  klasična restavracija; gl. dnevna kosila

  Ocene

  Mladina, maj 2013 (3/5); Nedelo, november 2010 (3,5/6) 

  izvlečki iz ocen
  »... že res, da ime restavracije kliče po večni zelenosti, ampak z rukolo brez dvoma pretiravajo, saj jo vtaknejo praktično povsod, celo pod sicer odlična in lepo pečena gosja jetra, ki bi za uravnoteženje bogate mehkobe potrebovala tudi kaj bolj čvrstega kot pa le presladek hruškov sorbet. In da končamo s picajzlanjem: a) naj zamenjajo muziko in b) če v jedilnem listu piše krompirjev sufle, potem naj bodisi pripravijo krompirjev sufle bodisi jed prekvalificirajo v to, kar je: zapečen krompirjev pire. Mimo tega pa težko najdemo kakšno slabo besedo o trofih, kompaktni kratki pašti, ki je v Zimzelenovi ediciji opremljena z obiljem zelenjave in z mehkimi lignji, ter o filetih s tartufato parfumirane morske žabe. Še več: mehak, okusen, lepo začinjen in v vseh pogledih izjemen confit jagenjčkove krače, pospremljen le s skledico grške solate, si zasluži naš globok poklon...« (Mladina, 2013)
  ■ »...To je točno tisto, kar si gostje, ki jih udarjanje žogice zlakotni, želijo. Fensi krožniki, domačno-eleganten ambient, velika vinska omara, poceni kosila in zimzelene jedi. Malo slovensko, malo globalno, gorenjska mulprata in florentinski biftek (s toskansko zelenjavo). Ali ajdovi žganci z ocvirki in romb iz pečice (s firensko zelenjavo). Pravi igralci udarjajo žogico v megli in snegu, zato se jim na koncu priležeta telečja obara in divjačinski golaž. Na izbiro je lep prerez naše kulinarične tradicije, zato ne manjkajo pehtranovi štruklji, bakalca z idrijskimi žlikrofi, telečja krača s pečenim krompirjem, ocvrt piščanec, file postrvi v koruzni moki ocvrt v bučnem olju, prekmurska gibanica. Nič čudnega, da Evergreen (Kaval) tako dobro prepoznava trende; saj jih tudi sam ustvarja....« (Nedelo, 2010)

  vina
  na kozarec so briška vina Belice, Jakončiča in Erzetiča, toda ne najdražja, kar pa je logično. "Za gospo..." imajo tudi posladek rumeni muškat (Ivan in Marko Jamšek, Manče, Vipavska dolina. Sauvignon, 09, Belica, Goriška Brda - primerno k bučkam in mocareli. Rumena rebula, 09, Belica se je ujela z rižoto, kar pa ni uspelo
  cabernet sauvignonu, 08, Belica, ki ni zmogel mulprate. V takšnih primerih je pomembno someljejsko svetovanje! Cabernet sauvignon, 09, Jakončič, je s harmoničnostjo in presenetljivo zrelostjo zmogel. Tega bomo še pili. 

  Cene

  štirihodno pojedanje vas bo stalo okrog 45 evrov (rukola vključena)

  Drugo

  golf

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.064
  receptov