Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Restavracija Elizabet club Vojnik

Gostinski lokal v Žalcu
29. april 2011
št. ogledov: 1752

Restavracija Elizabet club Vojnik
Kersova 4 a, Vojnik

Smerokaz

na glavnem žalskem trgu

Kontakt

■ tel. 03 710 18 60; 041 735 281
info@elizabet-club.si

Odprto

od četrtka do sobote od 12. do 22. ure; nedelja od 12. do 20. ure

Zaprto

od ponedeljka do srede

Kuhinja

mesne jedi in pice; gl. jedilni list s cenami; kosila in malice

Ocene

Mladina, november 2012 (2/5); Nedelo, september 2012 (3/6)

Izvlečki iz ocen

■ »... Vse drugo je bilo bolj ali manj švohotno ali neprepričljivo. Še najbolje jo je odneslo konservativno krilo, ki se v dvomih zanaša na dunajsko ocvrto sceno – oba, tanek telečji in otročadi namenjeni puranji zrezek, sta bila sočna in lepo ocvrta, ampak to je res minimalni standard in nikakor ne roba, s katero bi se lokal vpisal na Konzumov zid slavnih. Tipičen primer pišmevuhovstva, s katerim v Elizabetu tretirajo jedi (in goste), je krožnik, ki je v jedilnem listu zapisan kot divji riž s prekajeno postrvjo in pekorinom, v resnici pa gre za navaden dolgozrnati riž z nekaj vmesnimi zrni divjega črnega riža, postrv ni prekajena, ampak je do žaganja prepečen postrvji file, tisti grobo naribani sir, ki je potresen po rižu, pa ima veliko več skupnega z najbolj navadnim ribancem za pico kot s pekorinom...« (Mladina, 2012)
■ »... Marinirana teletina z gorčično peno in brusničnim džemom zato ne izpade kot nepotrebno šopirjenje, temveč prej dobrodošla konkurenca vsepovsod prisotnemu podhlajenemu karpaču. Seveda so si tudi tukaj pomagali z glavnatim radičem, ki se ga da hitro in kot zelje zrezati v balzamično odišavljen solatni kupček, da tvori kupolasto obliko na dnu globokega krožnika, toda meso je bilo nežno, mehko in sveže, gorčična krema pa dovolj penasta, da ni bila kar iz tube. Pravzaprav nekaj mesno lepšega kar se ti lahko pripeti v siceršnjem dolgčasu uniformiranih hladnih predjedi na naših ”sredozemskih” jedilnih listih...« (Nedelo, 2012)

Vina

posebnost Vojnika je razen cerkva tudi vinogradniško-vinarsko društvo, ki ima kar 200 članov. Elizabeta je tako hišnega vinarja poiskala v bližini, pri konjiških sosedih, na Kraberku pri Ločah (vinogradništvo Krošl), pod kozolcem pa je tudi tabla, na kateri sproti izpisujejo, katere izmed 16 vin vinarjev Gaube, Verus, Jakončič, Tilia, Santomas in Valdhuber točijo na kozarec. Enkrat naj bi ”iz izdelave” prišel tudi vinski list. Gospodar Jernej Podpečan je tudi vinski svetovalec svojih clubov.

Cene

hladne predjedi 6,50 fo 8,20, juhe 2,10 do 3,10, tople predjedi 6,80 do 8,90, glavne jedi 8,50 do 20, sladice 4,10 do 5,50 evra

Drugo

catering; hladno topli bifeji s cenami

Spletne povezave

■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
■ slovenski gostinski lokali, krajevno
■ najboljših 100 restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki