Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Restavracija Donatela, Rogaška Slatina

  Eden boljših gostinskih lokalov pri nas
  11. september 2009
  št. ogledov: 3430

  Restavracija Donatela
  Zdraviliški trg 3, Rogaška Slatina

  Smerokaz

  v hotelu Aleksander, na koncu zdraviliškega parka, za hotelom Sava

  Kontakt

  ■ 03 812 28 00
  reception@hotel-aleksander.com

  Odprto

  NON STOP, od 12. do 15. in od 18. in 22. ure

  Kuhinja

  sredozemsko sodobna 

  Ocene

  Nedelo, julij 2014 (4/6); Mladina, februar 2013 (4/5)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... glavnega chefa v kuhinji, toda občuti se, da ima Borut Jakič izkušnje z mednarod­nimi tekmovanji in domačimi ekipami. Pod njegovim vodstvom in imenom v Aleksandru razvajajo ruske in ukrajinske goste s sodobno mednarodno kuhinjo, ki je spretna zmes globalnih sestavin, modernih tehnik in sredozemske prepoznavnosti. Izstopajo vtis, prezentacija, postrežba, barve, oblike, tudi teksture. Arome ostajajo sicer v ozadju in z okusi ne tvorijo novih doživetij in kombinacij, a to tukaj niti ni namen. Aleksander nima hotelskih menijev in goste vabi, da raziskujejo bližnjo in daljno okolico... Zorjeno jagnječje steg­no v zeliščni skorjici na rukoli z dimljeno skuto je zato ob še toplem kruhu mehko in sočno, in četudi je pribor še tako moderno neroden, Alek­sandrova jedilnica pa še tako elegantno pridušena, struganje po črnem kamnu preglasi sosednji otroški smeh in varuškino šepetanje...« (Nedelo, 2014)
  ■ »... Presenečenj v Rogaški oni večer ni manjkalo – predvsem prijetnih. Za začetek je tu lepo opremljena in pogrnjena jedilnica z orokavičenim šefom sale – a moramo v isti sapi pridodati, da ne gre za kakšno sterilno naduvancijo, ampak da je omenjeni šef vešč popolnoma nenarejenega klepetanja in da nas je bolj od vsega drugega prepričala popolnoma neruska cenovna politika: hrana je poceni (45 evrov za sedem hodov), alkohol (steklenico preprostega vipavskega roseja Nafa obtežijo s 400 odstotki pribitka) pa drag. Smo pa sedem poglavij degustacije odprli z ultratankimi rožnatimi rezinami, ki so pripadale ohlajenemu, pred tem pa štiri ure pri 63 stopinjah obdelovanemu kosu teletine, ki je skupaj s tunovo kremo tvoril lepo variacijo na klasično temo vittelo tonnato. Všeč nam je bila tudi juha iz pivske repe, oplemenitena s peteršiljevo špinačno peno, pečenim štrukljem, nakockano šunko in hrustljavim svedrčkom kranjske klobase, pa na ajdovo polento nalite po brinju dišeče merjaščeve ličnice in verjetno kar najbolj zamišljen in izveden krožnik večera: na coulis iz rdeče pese sredi kremastega sirovega fondija položeni ravioli s treviškim radičem in eksplozivno okusne sladkokisle napol sušene rezine češnjevega paradižnika....« (Mladina, 2013)

  Cene

  hladne predjedi 13 do 22, juhe 6 do 12, tople predjedi 13 do 22, glavne jedi 20,50 do 36,50, sladice 8,20 do 10,20 €; degustacijski meni 42 (4 hodi), 48 (5 hodov) in 65 € (7 hodov) (2014)

  Vinska karta

  45 etiket; poudarek je na slovenskih vinih, med katerimi so najbolj priljubljeni Pullus, Sanctum, Kupljen, Ščurek in Movia

  Drugo

  hotel Aleksander*****; medicinski wellnes center (savne, masaže); igralnica; konferenčna dvorana

  Opombe

  chef restavracijske kuhinje je dolgoletni član in vodja slovenske kuharske reprezentance Borut Jakič
  ■ restavracija se je do leta 2015 imenovala Aleksander

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.184
  receptov