Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Restavracija Donatela, Rogaška Slatina

Eden boljših gostinskih lokalov pri nas
11. september 2009
št. ogledov: 3436

Restavracija Donatela
Zdraviliški trg 3, Rogaška Slatina

Smerokaz

v hotelu Aleksander, na koncu zdraviliškega parka, za hotelom Sava

Kontakt

■ 03 812 28 00
reception@hotel-aleksander.com

Odprto

NON STOP, od 12. do 15. in od 18. in 22. ure

Kuhinja

sredozemsko sodobna 

Ocene

Nedelo, julij 2014 (4/6); Mladina, februar 2013 (4/5)

Izvlečki iz ocen

■ »... glavnega chefa v kuhinji, toda občuti se, da ima Borut Jakič izkušnje z mednarod­nimi tekmovanji in domačimi ekipami. Pod njegovim vodstvom in imenom v Aleksandru razvajajo ruske in ukrajinske goste s sodobno mednarodno kuhinjo, ki je spretna zmes globalnih sestavin, modernih tehnik in sredozemske prepoznavnosti. Izstopajo vtis, prezentacija, postrežba, barve, oblike, tudi teksture. Arome ostajajo sicer v ozadju in z okusi ne tvorijo novih doživetij in kombinacij, a to tukaj niti ni namen. Aleksander nima hotelskih menijev in goste vabi, da raziskujejo bližnjo in daljno okolico... Zorjeno jagnječje steg­no v zeliščni skorjici na rukoli z dimljeno skuto je zato ob še toplem kruhu mehko in sočno, in četudi je pribor še tako moderno neroden, Alek­sandrova jedilnica pa še tako elegantno pridušena, struganje po črnem kamnu preglasi sosednji otroški smeh in varuškino šepetanje...« (Nedelo, 2014)
■ »... Presenečenj v Rogaški oni večer ni manjkalo – predvsem prijetnih. Za začetek je tu lepo opremljena in pogrnjena jedilnica z orokavičenim šefom sale – a moramo v isti sapi pridodati, da ne gre za kakšno sterilno naduvancijo, ampak da je omenjeni šef vešč popolnoma nenarejenega klepetanja in da nas je bolj od vsega drugega prepričala popolnoma neruska cenovna politika: hrana je poceni (45 evrov za sedem hodov), alkohol (steklenico preprostega vipavskega roseja Nafa obtežijo s 400 odstotki pribitka) pa drag. Smo pa sedem poglavij degustacije odprli z ultratankimi rožnatimi rezinami, ki so pripadale ohlajenemu, pred tem pa štiri ure pri 63 stopinjah obdelovanemu kosu teletine, ki je skupaj s tunovo kremo tvoril lepo variacijo na klasično temo vittelo tonnato. Všeč nam je bila tudi juha iz pivske repe, oplemenitena s peteršiljevo špinačno peno, pečenim štrukljem, nakockano šunko in hrustljavim svedrčkom kranjske klobase, pa na ajdovo polento nalite po brinju dišeče merjaščeve ličnice in verjetno kar najbolj zamišljen in izveden krožnik večera: na coulis iz rdeče pese sredi kremastega sirovega fondija položeni ravioli s treviškim radičem in eksplozivno okusne sladkokisle napol sušene rezine češnjevega paradižnika....« (Mladina, 2013)

Cene

hladne predjedi 13 do 22, juhe 6 do 12, tople predjedi 13 do 22, glavne jedi 20,50 do 36,50, sladice 8,20 do 10,20 €; degustacijski meni 42 (4 hodi), 48 (5 hodov) in 65 € (7 hodov) (2014)

Vinska karta

45 etiket; poudarek je na slovenskih vinih, med katerimi so najbolj priljubljeni Pullus, Sanctum, Kupljen, Ščurek in Movia

Drugo

hotel Aleksander*****; medicinski wellnes center (savne, masaže); igralnica; konferenčna dvorana

Opombe

chef restavracijske kuhinje je dolgoletni član in vodja slovenske kuharske reprezentance Borut Jakič
■ restavracija se je do leta 2015 imenovala Aleksander

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki