Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Restavracija diVino

Gostinski lokal v ljubljanskem BTC-ju
07. julij 2011
št. ogledov: 2730

Restavracija diVino
BTC City, Ljubljana

Smerokaz

v nezgrešljivo visoki Kristalni palači v BTC-ju

Kontakt

■ tel. 01 585 22 81; 031 768 062
info@divino.si

Odprto

od ponedeljka do srede od 7. do 22. ure, četrtek, petek od 7. do 23. ure, sobota od 8. do 23. ure

Zaprto

nedelja, prazniki

Kuhinja

sredozemska kuhinja; gl. jedilni list

ocene
Nedelo, april 2012 (2,5/6); Mladina, september 2011 (3/5)

Izvlečki iz ocen

■ »... Rižota s treviškim radičem, pinjolami in hrustljavo briško panceto je res vsebovala pinjole in tudi panceta je bila hrustljava. Za ”božanskost” pa se bo potrebno še malo bolj potruditi, tudi pri rezanju, na primer, saj deluje površno, če je vsak kos radiča večji od prejšnjega. P ečena hobotnica po mediteransko s črnimi olivami je bila tista, ki naju je ob štirih hodih vsaj nasitila. Kraki so bili dovolj opečeni, da so na koncih karamelizirali, razpotegnili pa so se čez krompir iz pečice, ki se je okusno napil zelenjavnega soka. Prav vznesena tako sploh nisva opazila, kako površno neenakomerno je bila spet zrezana zelenjava in da so se črne olive nekam skrile. Vanilijev crème brulée s pistacijevo kremo pa je bil pravi! Dober, s pravim ugrizom in kremasto-gladkim občutkom, po vrhu tudi lepo in tanko karameliziran...« (Nedelo 2012)
■ »... Izkazalo se je, da so na posteljo iz rukole in pod njo položene rezine s pomarančnim olivcem mariniranega govejega karpača sicer okusne, a šele, ko mine dovolj časa, da se iz zamrznjenosti spravijo na brbončicam bolj všečno temperaturo; pa tudi da se pod finim imenom počasi sušena briška gambica z rikoto v bučkinem plaščku in balzamično kremo skriva cel niz tankih rezin fletne budžole, a le ena sama samcata rezina popečene bučke, v katero je bila zavita žlička rikote... štiri vrste domačih kruhkov so bile okej, z istim pridevnikom lahko označimo še njoke s toplo kozjo skuto, svežim drobnjakom in makom, ki bi jim le, če bi bili res ekstremno sitni (pa nismo), lahko priporočili kakšno stopnjo trdnosti manj, omaka pa je bila, predvsem zavoljo fine sladkobe makovih zrn, v svoji preprostosti tako rekoč popolna. Daleč od tega je bila z rdečim vinom ofarbana rižota s treviškim radičem in pršutom...« (Mladina 2011)

Vina

število vinskih etiket: 65. Hišni vinar: kmetija Tomažič, Vrhpolje, Vipava. Vinski svetovalec Jože Granda. Najbolj priljubljeni vinarji: Tomažič, Santomas, Mlečnik, Jakončič, Marjan Simčič, Dveri-pax; pribitek na ceno: Rdeča Carolina 48, pri vinarju 25 evrov; gl. vinska karta 

cene
hladne predjedi 7,30 do 9,50, juhe 2,60 do 3,10, testenine in rižote 7,10 do 11,60, glavne jedi 9,50 do 22, sladice 3 do 3,60; kosilo 10,50 do 12,50 evra (2012)

Drugo

Dulcis Gourmet, trgovinica za gurmane

Spletne povezave

■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
■ slovenski gostinski lokali, krajevno
■ najboljših 100 restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki