Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Restavracija Bon Appétit

Eden (naj)boljših gostinskih lokalov v Sloveniji
04. november 2006
št. ogledov: 4922

Bon Appétit, restavracija
1000 Ljubljana, Miklošičeva 28

Smerokaz

sredi Ljubljane, na Miklošičevi, pod Kinoteko, v prostorih nekoč vrhunske restavracije Monroe

Kontakt

■ 01 430 80 80
bonappetit.ljubljana@yahoo.com
www.bonappetit.si

Odprto

od ponedeljka do petka, od 12. do 15. in od 19. do 22. ure; sobota od 19 do 22. ure

Zaprto

nedelja

Kuhinja

francoska

Ocene

Mladina, julij 2011 (3/5); Nedelo, julij 2010 (kuhinja 4/5); Finance, oktober 2009 (8,3/10)

Izvlečki iz ocen

■ »... No, zamera ni bila prav huda, sploh pa ne pri Srečku, ki je v tretji rundi spet upravičil svoje ime s konkretno zloženko izmenjujočih se plasti popečenih rezin jabolka in račjih jeter, lepo sporcioniran pečen zajec v kopeli iz grobe francoske gorčice in v spremstvu krompirjevega polpeta ter maslen morski list po mlinarsko pa sta dobila enako oceno kot celoten obrat. Ko so v isti rang padle še sladice - crème brulee, čokoladni fondant (for the record: u nulo, s še tekočo sredico), čokoladna pena in malinova pita..." (Mladina, 2011)
■ »... To je gostilna, ki ne bi smela biti v kleti, pač pa na ulici, ob novem mostu v stari Ljubljani, z mizami med mimoidočimi, da bi se zaletavali vanje in v njene vonjave. Tam blizu, kjer je včasih bil Chez Eric... Ker pa je v kleti, je prav, da je v kinoteki in ne v koloseju. Ker je boljše, da je majhna kot velika in skrita kot odkrita. Ker to ni gostilnica za površne jedce in za - dober apetit. Ker to je bistro, toda pravi francoski, torej iskren. Bon appetit, skratka!..." (Nedelo, 2010)
■ »... Čeprav francoska kuhinja slovi po vsem svetu, smo pri nas po samoukinitvi prvega Francoza, ki je deloval v restavraciji Chez Eric v Ljubljani, dejansko ostali brez predstavnika te slovite kulinarične zgodbe. Pa ne za dolgo, saj Serge in Krystyna Habourdin več kot suvereno kraljujeta v »šik« opravljeni kleti pod ljubljansko Kinoteko na Miklošičevi cesti. Prav tam, kjer je njega dni slovela restavracija Monroe... Takšnih restavracij, kot je Bon Appétit, je v Franciji vsaj nekaj sto, če ne še več. In vse so dobre, morda celo boljše kot Bon Appétit. Ker skrbijo za dobre sestavine, ker jedilni listi niso prenatrpani, ker je izbira vin za vsak žep velika in ker so prijazni in topli gostitelji. Mi vam obisk te prijetne kletne restavracije več kot samo priporočamo, saj ponujajo tudi izjemno okusna dnevna kosila za razumne cene!..." (Finance, 2009)

Opomba

Izbor najboljših gostiln v Sloveniji smo v uredništvu Gurmana pripravili za Kuharsko enciklopedijo, Založbe Modrijan.

Spletne povezave

Najboljše gostilne v Sloveniji 

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki