Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Restavracija Arboretum

Gostinski lokal v Volčjem potoku pri Radomljah
29. april 2011
št. ogledov: 2301

Restavracija Arboretum
Volčji Potok 43 g, 1235 Radomlje

Smerokaz

iz Domžal do Radomelj, potem pa za smerokazi proti Rovam

Kontakt

tel. 01 831 80 83

Odprto

NON STOP, od 12. do 1. ure

Kuhinja

mesne jedi; domače testenine in sladice

Ocene

Mladina, maj 2013 (2/5); Nedelo, april 2011 (2,5/6); Nedelo, avgust 2004 (kuhinja 4 /5); Mladina, maj 2004 (3 /5); Večer, 2000; gl. opombe

Izvlečki iz ocen

■ »... Vse skupaj smo odprli s capresejem s frišno mozzarello in za ta letni čas dovolj okusnim paradižnikom ter z rezinami dimljenega divjega lososa s hrenovo omako. Čas špargljev je – tako kot v vseh oštarijah ta hip – močno zaznamoval tople predjedi – bogato (in zelo zelo al dente) rižoto z repki škampov ter trdogumaste njoke, bili pa so tudi del univerzalne mešanice nakockane pečene zelenjave, ki je bila priložena vsem glavnim jedem. Kakšnega ustvarjalnega presežka nismo bili deležni niti v tej rundi, še več: par brancinovih filejev in zajeten kos fileja divjega lososa sta bila dodobra izsušena, rezina pljučnega govejega fileja pa je bila sicer lepo pečena na žaru, a prelita s hudo preslano poprovo omako...« (Mladina, 2013)
■ »...Omaka na telečjem zrezku je imela že v kuhinji skorjo, kar je kričalo, da je v njej preveč trdilca (instant škroba), in, drugič, zavonjal bi, da je iz saute omake nastal flambe. Por, ki je zamenjal šalotko, je bil zažgan, zato je bila vsa omaka neužitna. Res pa je bilo meso, ko je šlo nepotrebno stran, okusno. Lep, sočen, pravilno odrezan kos teletine, ki je na rebrastem žaru dobil tudi simpatičen žig. Nekaj več je obetal losos, saj so mu dodali še besedico divji. In res je bil. Divje velik kos, namreč. Pravzaprav krat dva. Pisalo je tudi, da je (losos) v zeliščih. Od napisanega ni ostala niti vejica, zgolj – prešteto! – dvanajst iglic (rožmarina). Priloga je bila enaka kot na drugem krožniku, torej je teletina dobila še kremno špinačo, losos pa sotirane šparglje. Žal pa je bila ta s šparglji premalo, da bi lahko Arboretumovemu jedilniku rekli sezonski...« (Nedelo 2011)
■ »... Parkirišče je urejeno in prostorno. V teh toplih dneh ni lepšega, kot če človek sede v senco in ogleduje lepa igrišča za golf, čisto naravo in uživa v pritajenem miru vrhunske restavracije...« (Nedelo, 2004)
■ »...Definitivno. Ampak ob plejadi kiksov, ki so se pripetili ambiciozni restavraciji za ljubitelje prestižnega golfa, ob zunanjem blišču, orokavičenih in profesionalnih natakarjih ter aranžmajih jedi, so se kar same vsiljevali predsodki o finih, statusnih oštarijah. In kako smo pogledali, ko smo šele iz računa izvedeli, da so bile naročane in tekom podrobnih dogovorov z našim natakarjem dogovorjene polovične porcije predjedi v bistvu, ker navsezadnje »pri nas nimamo polovičnih porcij«, cele, visoko ocenjene enote. Mar ne govorimo istega jezika? Nerodno...« (Mladina, 2004) 

vina
potem, ko je bilo peneče le suha srebrna penina in rožnato sladki Martini, je prijetno presenetila kmetija Dobuje (družina Bučinel, vas Snežeče v osrčju Goriških Brd, na meji s Colliom). Vedno, ko spoznaš kaj novega, je dan lepši. K temu sta mu pomala rebula, 2007, osvežilna pomlad v kozarcu, ki zbudi tek, in cabernet sauvignon, 2008, zeliščen in začimben

Cene

če vam bo uspelo sestaviti podoben scenosled kot nam, boste v Arboretumu jedli za 35 evrov

Drugo

golf

Spletne povezave

■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
■ slovenski gostinski lokali, krajevno
■ najboljših 100 restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki