Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Restavracija Arboretum

  Gostinski lokal v Volčjem potoku pri Radomljah
  29. april 2011
  št. ogledov: 2297

  Restavracija Arboretum
  Volčji Potok 43 g, 1235 Radomlje

  Smerokaz

  iz Domžal do Radomelj, potem pa za smerokazi proti Rovam

  Kontakt

  tel. 01 831 80 83

  Odprto

  NON STOP, od 12. do 1. ure

  Kuhinja

  mesne jedi; domače testenine in sladice

  Ocene

  Mladina, maj 2013 (2/5); Nedelo, april 2011 (2,5/6); Nedelo, avgust 2004 (kuhinja 4 /5); Mladina, maj 2004 (3 /5); Večer, 2000; gl. opombe

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Vse skupaj smo odprli s capresejem s frišno mozzarello in za ta letni čas dovolj okusnim paradižnikom ter z rezinami dimljenega divjega lososa s hrenovo omako. Čas špargljev je – tako kot v vseh oštarijah ta hip – močno zaznamoval tople predjedi – bogato (in zelo zelo al dente) rižoto z repki škampov ter trdogumaste njoke, bili pa so tudi del univerzalne mešanice nakockane pečene zelenjave, ki je bila priložena vsem glavnim jedem. Kakšnega ustvarjalnega presežka nismo bili deležni niti v tej rundi, še več: par brancinovih filejev in zajeten kos fileja divjega lososa sta bila dodobra izsušena, rezina pljučnega govejega fileja pa je bila sicer lepo pečena na žaru, a prelita s hudo preslano poprovo omako...« (Mladina, 2013)
  ■ »...Omaka na telečjem zrezku je imela že v kuhinji skorjo, kar je kričalo, da je v njej preveč trdilca (instant škroba), in, drugič, zavonjal bi, da je iz saute omake nastal flambe. Por, ki je zamenjal šalotko, je bil zažgan, zato je bila vsa omaka neužitna. Res pa je bilo meso, ko je šlo nepotrebno stran, okusno. Lep, sočen, pravilno odrezan kos teletine, ki je na rebrastem žaru dobil tudi simpatičen žig. Nekaj več je obetal losos, saj so mu dodali še besedico divji. In res je bil. Divje velik kos, namreč. Pravzaprav krat dva. Pisalo je tudi, da je (losos) v zeliščih. Od napisanega ni ostala niti vejica, zgolj – prešteto! – dvanajst iglic (rožmarina). Priloga je bila enaka kot na drugem krožniku, torej je teletina dobila še kremno špinačo, losos pa sotirane šparglje. Žal pa je bila ta s šparglji premalo, da bi lahko Arboretumovemu jedilniku rekli sezonski...« (Nedelo 2011)
  ■ »... Parkirišče je urejeno in prostorno. V teh toplih dneh ni lepšega, kot če človek sede v senco in ogleduje lepa igrišča za golf, čisto naravo in uživa v pritajenem miru vrhunske restavracije...« (Nedelo, 2004)
  ■ »...Definitivno. Ampak ob plejadi kiksov, ki so se pripetili ambiciozni restavraciji za ljubitelje prestižnega golfa, ob zunanjem blišču, orokavičenih in profesionalnih natakarjih ter aranžmajih jedi, so se kar same vsiljevali predsodki o finih, statusnih oštarijah. In kako smo pogledali, ko smo šele iz računa izvedeli, da so bile naročane in tekom podrobnih dogovorov z našim natakarjem dogovorjene polovične porcije predjedi v bistvu, ker navsezadnje »pri nas nimamo polovičnih porcij«, cele, visoko ocenjene enote. Mar ne govorimo istega jezika? Nerodno...« (Mladina, 2004) 

  vina
  potem, ko je bilo peneče le suha srebrna penina in rožnato sladki Martini, je prijetno presenetila kmetija Dobuje (družina Bučinel, vas Snežeče v osrčju Goriških Brd, na meji s Colliom). Vedno, ko spoznaš kaj novega, je dan lepši. K temu sta mu pomala rebula, 2007, osvežilna pomlad v kozarcu, ki zbudi tek, in cabernet sauvignon, 2008, zeliščen in začimben

  Cene

  če vam bo uspelo sestaviti podoben scenosled kot nam, boste v Arboretumu jedli za 35 evrov

  Drugo

  golf

  Spletne povezave

  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
  ■ slovenski gostinski lokali, krajevno
  ■ najboljših 100 restavracij na svetu

  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.198
  receptov